Ciucă: Pregătirea şi înzestrarea Armatei României reprezintă în continuare direcţii-cheie

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sursă foto: Forțele pentru Operații Speciale Române - Facebook
Sursă foto: Forțele pentru Operații Speciale Române - Facebook

Pregătirea şi înzestrarea Armatei României reprezintă în continuare direcţii-cheie, a declarat, vineri, premierul Nicolae Ciucă, în cadrul ceremoniei în care le-a fost adus un omagiu veteranilor militari.

"Importanţa capacităţii defensive este mai importantă ca oricând în această perioadă, în care agresiunea militară ilegală, neprovocată şi ilegitimă Rusiei asupra Ucrainei ameninţă securitatea în regiune şi chiar a întregii lumi. Pregătirea şi înzestrarea Armatei României reprezintă în continuare direcţii-cheie pentru a întări capacitatea de apărare a ţării noastre şi pentru a răspunde exigenţelor şi provocărilor geostrategice ca stat de frontieră externă a comunităţii euroatlantice şi a spaţiului Schengen", a arătat Ciucă.

Nicolae Ciucă a spus că un obiectiv principal al Guvernului este continuarea procesului de înzestrare a Armatei române cu echipamente şi tehnică militară moderne, "sens în care ne-am asumat decizia de a creşte de la 2 la 2,5% din PIB alocarea pentru Apărare".

"Profesionalismul rămâne principala calitate a Armatei române", a afirmat şeful Executivului, care a adus un omagiu militarilor căzuţi la datorie şi a asigurat familiile acestora de sprijin.

"Asemenea bravilor veterani ai celui de Al Doilea Război Mondial, aţi contribuit la scrierea istoriei acestei ţări, la consolidarea profilului internaţional al României. Respectul de care se bucură Armata României în rândul partenerilor internaţionali şi încrederea acordată de cetăţeni vi se datorează şi dumneavoastră", s-a adresat premierul cadrelor militare.

La rândul său, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a amintit că peste 330.000 de militari români şi-au pierdut viaţa în Primul Război Mondial, iar 76.000 au fost răniţi. De asemenea, a adus un omagiu şi victimelor civile ale conflagraţiei.

"Aducem şi noi un omagiu tuturor celor căzuţi în acest război sângeros, în numele şi pentru viitorul României. Prin sacrificiul şi sângele lor avea să fie clădit maiestuosul edificiu al Marii Uniri", a spus ministrul, referindu-se la însemnătatea zilei de 11 noiembrie.

De asemenea, el a amintit că semnificaţia acestei zile pentru Armata României este legată şi de faptul că, pe data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul (post mortem) Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar român decedat în teatrul de operaţii din Afganistan.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel