Ciucă: Digitalizarea tehnicii şi echipamentelor este necesară pentru o Armată modernă

DefenseRomania Team / 30 apr 2021 / 20:58
Militari români din cadrul Poliției Militare, în timpul schimbului de experiență în vederea cunoașterii armamentului ușor de infanterie. Sursă foto: Lt. Florin Ruță, Trustul de Presă al MApN Facebook
Militari români din cadrul Poliției Militare, în timpul schimbului de experiență în vederea cunoașterii armamentului ușor de infanterie. Sursă foto: Lt. Florin Ruță, Trustul de Presă al MApN Facebook

Digitalizarea tehnicii şi echipamentelor este necesară pentru a putea asigura interoperabilitatea şi sustenabilitatea forţelor unei armate moderne, aici incluzând şi dotarea unităţilor de infanterie, a precizat, vineri, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.

"Schimbarea coordonatelor conflictelor moderne a dus, în timp, la o adaptare şi regândire a conceptelor de acţiuni militare integrate şi de utilizare a capabilităţilor în mod întrunit. Digitalizarea tehnicii şi echipamentelor este necesară pentru a putea asigura interoperabilitatea şi sustenabilitatea forţelor unei armate moderne, aici incluzând şi dotarea unităţilor de infanterie", a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook cu ocazia sărbătoririi Zilei Infanteriei Române.

El le mulţumeşte infanteriştilor români pentru efortul şi dedicarea cu care au înţeles să îşi îndeplinească întotdeauna misiunile şi le doreşte multă sănătate, putere de muncă, realizări profesionale şi personale.

"Armata Românei sărbătoreşte, la 30 aprilie, Ziua Infanteriei Române, armă legată de apariţia în Valahia a primelor 'batalioane pedestrime' şi a primelor 'escadroane călărime', în anul 1830. Istoria infanteriei noastre a fost scrisă, de multe ori, cu sânge, mărturie stând toate marile bătălii şi momente de cumpănă prin care a trecut armata română, Războiul de Independenţă, cele două conflagraţii mondiale", a menţionat ministrul. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy