Cinci ani de progres în cadrul programului pentru dezvoltarea lui B-21 Raider

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Bombardierul nuclear B-21, aflat în dezvoltare de compania Northrop Grumman pentru US Air Force.
Bombardierul nuclear B-21, aflat în dezvoltare de compania Northrop Grumman pentru US Air Force.

Au trecut aproape doi ani de la finalizarea designului şi cinci ani de la publicarea primelor imagini grafice ale viitorului bombardier al US Air Force, B-21 Raider, iar compania Northrop Grumman a reuşit să dea foarte repede viaţă acestui program, prin realizarea a două aeronave.

Rase of the Raider este o poveste care a început în februarie 2016 când Northrop Grumman a inițiat primele lucrările de proiectare și construcție ale bombardierului B-21, iar programul a progresat rapid în ultimii ani, precizează compania Northrop Grumman.

În mai puţin de trei ani, designul bombardierului B-21 s-a dovedit a fi unul stabil și matur, fiind finalizat cu succes în noiembrie 2018 la Centrul de excelență pentru proiectarea aeronavelor al companiei Northrop Grumman.

Bătrânele B-1B Lăncer fac loc B-21 Raider. Primul bombardier B-1 a ajuns la cimitirul aviatic.

În urmă cu două zile, DefenseRomania a relatat ca un prim bombardier B-1B Lăncer dintr-un lot de 17 bombardiere a ajuns la cimitirul aviatic al US Air Force.

Acesta este primul bombardier B-1B Lancer dintr-un nou lot de 17 aeronave care vor intra într-un proces de retragere. După retragerea acestor 17 bombardiere, flota de B-1 a SUA se va reduce la 45 de aeronave.

Din cauza stadiului avansat de uzură din ultimele două decenii, menținerea în serviciu a bombardierelor B-1B Lancer ar costa America câteva zeci de milioane de dolari doar pentru o singură aeronavă.

 

Noul bombardier ar urma să intre în serviciul US Air Force la jurul anului 2026 sau 2027

 

Departamentul de buget al Congresului SUA a estimat în 2018 că costul dezvoltării și cumpărării primelor 100 de aeronave ar trebui să fie de 80 miliarde de dolari. Forțele Aeriene ale SUA intenționează să primească cel puțin 100 de bombardier B-21 Raider.

Programul de dezvoltare al bombardierelor B-21 Raider este considera extrem de secret, până la acesta dată fiind dezvăluite puține informații. La începutul anului trecut, Forțele Aeriene au publicat trei noi desene grafice ale modelului B-21, oferind pentru prima dată detalii despre formă acestui, care va avea o mulțime de lucruri în comun cu B-2 Spirit. 

Când va intra în dotarea US Air Force, B-21 Raider va înlocui B-1B Lancer și B-2A Spirit, mărind în același timp flota de bombardieri de la 156 la 220 cât este obiectivul Armatei SUA.

Capacitatea de a atinge acest obiectiv este strâns legată de dezvoltarea B-21 Raider, deoarece Forțele Aeriene se asigură că aeronava va fi accesibilă, durabilă și rapidă modificabilă / actualizabilă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel