Chungum, noua rachetă antitanc prezentată de Coreea de Sud la Defexpo 2020

Eduard Pascu |
Data publicării:

Coreea de Sud a prezentat în cadrul expoziției Defexpo 2020 care are loc în India noua rachetă antitanc cu lasare din aer, Chungum, transmite Jane.

Arma, care este dezvoltată de Agenția pentru Dezvoltare a Apărării din Coreea de Sud în asociere cu Hanwha Defense, este de așteptat să înarmeze elicopterele cu blindaj ușor din Coreea. Un astfel de elicopter poate transporta maximum patru astfel de rachete (două pe fiecare parte). Dezvoltarea rachetelor ghidate antitanc Chungum, cu lansare din aer, este preconizată să fie finalizată până la sfârșitul anului 2020, au declarat oficialii de apărare.

Dezvoltarea rachetei a început în 2017. Ea va fi oferită și pentru export, India fiind menționată de oficialii companiei ca o posibilă piață.

Un model de rachetă Chungum ATGM a fost prezentat la Defexpo 2020. Acesta este echipat cu opt aripioare pliabile (patru la mijloc, mai mari și patru în spate pentru stabilizare, mai mici). Racheta, care are diametrul de 120 mm și cântărește 16 kg. Ea are patru subsecțiuni majore: căutător, propulsie, mecanism de control, împreună cu bateria și cablul de fibră optică din spate. 

Vezi și: O rachetă de croazieră, dezvoltată intern, prezentată de India la Defexpo 2020

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel