O rachetă de croazieră, dezvoltată intern, prezentată de India la Defexpo 2020

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

India a anunțat că în aprilie va efectua primele teste ale rachetei de croazieră, dezvoltată intern, Nirbhay, transmite Jane.

Anunțul privind dezvoltarea rachetei de croazieră Nirbhay a fost făcut de un reprezentat al Institutului de Dezvoltare Aeronautică în timpul expoziției Defexpo 2020, care are loc în Lucknow, în nordul Indiei.

Numită Indigenous Technology Cruise Missile (ITCM), racheta Nirbhay, echipată cu motorul autohton Small Turbo Fan (STFE) este dezvoltată de Institutul de Cercetare a Turbinelor cu Gaz (GTRE) din India și Organizația de Dezvoltare (DRDO). Sunt prevăzute două teste. Unul pentru pentru a verifica motorul Small Turbo Fan și unul în cadrul cărora vor fi verificate frecvențele radio.

Oficialul a confirmat că noile variante ale rachetei sunt planificate sau sunt deja în dezvoltare și pentru racheta de croazieră cu rază lungă (LRLACM), pentru racheta sol-navă LCRACM, racheta de croazieră cu lansare de pe submarin (SLCM) și viitoarea versiune lansată din aer, Nirbhay ALCM.

Racheta Nirbhay are 6 m lungime, poate transporta încărcătură nucleară și are un diametru de 0,52 m. Este prevăzută cu două aripi rabatabile. Racheta cântărește o tonă și este propulsată la viteza de preluare a motorului său de către un motor cu propulsie solidă. Racheta atinge o viteză de 270-305 m/s, iar raza maximă de atac declarată este de 1.000 km.

Motorul cântărește 110 kg și are un generator de gaz la bord pentru alimentarea motorului, care generează 425 kgf de tracțiune și este creditat cu o putere de 2 kW. Măsurând 900 × 360 mm, motorul a finalizat deja testarea la sol au spus oficialii.

"Prioritatea este finalizarea testelor LRLACM până în 2021, cu pregătirile deja în curs pentru aprilie. Acesta va fi urmat de un alt test înainte ca o tragere reală să aibă loc în ianuarie / februarie 2021", a mai spus oficialul.

Vezi și: India a testat o rachetă de croazieră fabricată împreună cu Rusia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel