China vinde tancuri VT-4. Un nou lot achiziționat de Thailanda

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc VT-4
Tanc VT-4

Armata Regală thailandeză solicită, în mod oficial, aprobarea pentru a achiziționa un lot suplimentar de tancuri de luptă VT-4, fabricate de China.

Potrivit janes.com, Thailanda va achiziționa încă 14 tancuri, constul tranzacției fiind de aproximativ 72,5 milioane de dolari. Armata Thailandei așteaptă acordul cabinetului pentru a putea efectua tranzacția cu partea chineză.

Astfel, cele 14 tancuri se adaugă celor 38 de tancuri VT-4 pe care Thailanda le-a comandat deja de la China. În 2016 Armata thailandeză a comandat 28 de tancuri, iar mai apoi încă 10 în 2017.

Primul lot inițial, cel de 28 de tancuri, a fost livrat Thailandei de către China la sfârșitul anului 2017. Astfel, Thailanda a devenit primul client către care China a exportat tancuri VT-4, versiunea MBT-3000.

Potrivit sursei citate, Armata thailandeză a demarat un program amplu pentru a achiziționa sute de tancuri principale de luptă pentru a înlocui vechile tancuri americane M41, ajunse deja la finalul ciclului ”vieții”. Totodată, prin acest program Thailanda urmărește să își mărească capacitatea Armatei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel