China vinde tancuri VT-4. Un nou lot achiziționat de Thailanda

Tudor Curtifan / 18 ian 2019 / 09:16
Tanc VT-4
Tanc VT-4

Armata Regală thailandeză solicită, în mod oficial, aprobarea pentru a achiziționa un lot suplimentar de tancuri de luptă VT-4, fabricate de China.

Potrivit janes.com, Thailanda va achiziționa încă 14 tancuri, constul tranzacției fiind de aproximativ 72,5 milioane de dolari. Armata Thailandei așteaptă acordul cabinetului pentru a putea efectua tranzacția cu partea chineză.

Astfel, cele 14 tancuri se adaugă celor 38 de tancuri VT-4 pe care Thailanda le-a comandat deja de la China. În 2016 Armata thailandeză a comandat 28 de tancuri, iar mai apoi încă 10 în 2017.

Primul lot inițial, cel de 28 de tancuri, a fost livrat Thailandei de către China la sfârșitul anului 2017. Astfel, Thailanda a devenit primul client către care China a exportat tancuri VT-4, versiunea MBT-3000.

Potrivit sursei citate, Armata thailandeză a demarat un program amplu pentru a achiziționa sute de tancuri principale de luptă pentru a înlocui vechile tancuri americane M41, ajunse deja la finalul ciclului ”vieții”. Totodată, prin acest program Thailanda urmărește să își mărească capacitatea Armatei.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy