China, suspectată că a achiziţionat ilegal o companie italiană specializată în drone militare

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Poliţia italiană a anunţat joi că a percheziţionat o companie italiană specializată în drone militare, care ar fi fost cumpărată ilegal de China prin intermediul unei societăţi offshore şi care riscă să fie relocată, informează AFP.

Şase persoane - trei italieni şi trei chinezi - sunt vizate de Poliţia Financiară Italiană (GDF), care precizează într-un comunicat că acestea sunt suspectate de încălcarea legii asupra circulaţiei materialelor de armament şi celei care protejează companiile strategice italiene.

Potrivit anchetei duse de procurorul din Pordenone (nord-estul Italiei), respectiva societate italiană - ale cărei contracte trebuie să fie încheiate prin intermediul Ministerului Apărării italian - a fost achiziţionată în proporţie de 75% în 2018 de o societate al cărei sediu se află la Hong Kong, la un preţ ridicat şi suspect.

În spatele acestei societăţi offshore şi a unei scheme financiare complexe se ascund în realitate "două importante companii publice chineze", precizează poliţia italiană, potrivit Agerpres.

Anchetatorii apreciază că scopul operaţiunii era de a pune mâna pe know-how-ul italian şi de transfera producţia la Wuxi, pol al inteligenţei artificiale situat la circa 150 de kilometri de Shanghai. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel