China se pregătește să dezvăluie racheta balistică intercontinentală DF-41

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Dongfeng-41, construită de industria de apărare chineză, a fost subiect de cercetări al analiştilor şi experţilor occidentali de ani de zile, în ciuda faptului că nu a fost niciodată dezvăluită într-un context formal, precizează South China Morning Post, citat de publicaţia The Diplomat.

DF-41, "cea mai misterioasă și mai perfecționată" rachetă balistică intercontinentală a Chinei ar putea fi prezentată marelui public la 1 octombrie 2019 la parada militară de la Beijing, dedicată aniversării a 70 de ani de la crearea republicii, scrie Global Times, citând China Global Television Network (CCTV).

Se precizează că, în ianuarie, armata chineză a reluat programul de teste pentru DF-41. CCTV a adăugat că toate cele trei generații de rachete DF-5, DF-31 și DF-41, purtătoare a unui sau mai multe focoase termonucleare, sunt capabile să doboare ținte aflate la peste 10.000 de kilometri, cu o abatere de câțiva metri.

DF-41 este considerată cea mai puternică rachete din China, dar și din lume. Conform diferitelor surse, raza ei de acțiune se situează între 13.000 și 15.000 de kilometri.

Publicația americană Business Insider scrie, la rândul ei, că majoritatea rachetelor chineze sunt depozitate în buncăre bine apărate. China speră, astfel, că, întărindu-și sistemul de apărare aeriană, va putea lansa o ripostă. Doctrina militară a statului exclude eventualitatea că țara să atace prima.

Arsenalul de rachete balistice intercontinentale al Chinei cuprinde diferite tipuri de arme, cu staționare fixă, pe platforme mobile și submarine.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel