China dezvoltă propria versiune a vehiculului blindat pentru deminare copiind Assault Breacher Vehicle al US Corps Marine Corps

Eduard Pascu |
Data publicării:

Postul de televiziune China Central Television (CCTV) a prezentat imagini cu noul vehicul blindat de asalt conceput pentru operațiuni de deminare, transmite defence blog.

Noul vehicul blindat echipat cu un plug-mină și încărcături de linie. De asemenea, noul vehicul este prevăzut cu o turelă unică echipată cu două sisteme: unul pentru deminare liniară și un lansator de rachete.

Televiziunea chineză nu a oferit detalii despre noul proiect, adăugând doar că sistemul curăță terenul de mine și dispozitive explozive improvizate îmbunătățind astfel mobilitatea și supraviețuirea pe câmpul de luptă, având în același timp viteza și capacitatea de a ține pasul cu forța de manevră.

Între timp, analiștii au observat rapid asemănări între noul vehicul blindat chinez și vhiculul conceput de US Corps Marine Corps bazat pe șasiul tancului M1 Abrams. Vehiculul fabricat în SUA care este numit Assault Breacher Vehicle sau ABV are caracteristici tehnice similare.

Vehiculul american este echipat cu două lansatoare montate pe partea din spate. Aceste rachete transportă explozibili de până la 100-150 m înainte, detonând minele, bombele sau IED-urile de la o distanță sigură. În acest fel, se fac culoare de siguranță în câmpurile mine pentru trupe și vehicule blindate.

Vehiculul de lovitură de asalt este operat de un echipaj format din doi, inclusiv comandant și șofer. Acesta poate fi operat și de la distanță fără echipaj. Mai multe detalii despre vehiculul conceput de US Marine Corps în materialul de mai jos.

Vezi și: US Army vrea să introducă dronele pe vehiculele de deminare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel