China a simulat lupte de gherilă urbană într-o potențială invazie a Taiwanului

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Type 96, China. Sursă foto: Ministerul Apărării din China
Type 96, China. Sursă foto: Ministerul Apărării din China

Armata de Eliberare a Poporului a efectuat exerciții în care a simulat lupte de gherilă urbană în cazul unui conflict militar împotriva Taiwanului.

Filmările publicate de televiziunea chineză CCTV evidențiază că luptele de gherilă urbană vor fi inevitabile în cazul unei potențiale invazii de către Armata chineză a insulei. În acest sens South China Morning Post citează un expert militar care precizează că într-un asemenea scenariu Taiwanul ar avea un avantaj întrucât armata sa e familiarizată cu geografia complexă a insulei.

Într-un material publicat de CCTV, în cursul săptămânii trecute, se pot observa tancuri principale de luptă Type 96 și vehicule de luptă pentru infanterie Type 04 (ZBD-04) ale Armatei de Eliberare a Poporului care au fost angajate într-un exercițiu în cadrul căruia au simulat operațiuni de luptă.  

 

China simulează lupte de gherilă urbană în cazul unei invazii a Taiwanului

 

Exercițiul a fost conceput pentru a simula lupta de gherilă în orașele din Taiwan, luptă inevitabilă în cazul unei posibile invazii ale insulei.

Un expert taiwanez în domeniul apărării a subliniat că simularea și antrenamentul pentru lupte de gherilă au devenit obiective principale pentru chinezi în ultimul timp.

Totodată, un alt expert militar din Hong Kong, Song Zhongping, în cadrul unui interviu, transmite că regimul de la Beijing este conștient că o invazie a Taiwanului va ridica numeroase provocări. Pe de altă parte, comentând subiectul, jurnalistul militar Chi Le-yi precizează că tancurile principale de luptă Type 96, care cântăresc 45 de tone, dar și vehiculele de luptă pentru infanterie Type 04, se pliază pe relieful geografic complex al Taiwanului, format din numeroase râuri, munți și podișuri.

CITEȘTE ȘI: Taiwanul investește masiv în Forțele Navale. O primă corvetă cu tehnologie stealth a intrat în serviciu și a fost demarată producția în masă

Taiwanul și China s-au despărțit în 1949, când forțele naționaliste conduse de Chiang Kai-Shek au fost nevoite să se retragă pe insula Taiwan, în urma înfrângerii în fața forțelor comuniste conduse de Mao. Astfel, aproape de sfârșitul războiului civil chinez din 1949, Partidul Comunist Chinez a înființat Republica Populară Chineză, răsturnând guvernul naționalist pe continentul chinez.

De atunci, atât Taiwanul cât și China susțin că sunt reprezentanții adevăratului stat chinez.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel