Xi Jinping cere industriei chineze de apărare noi progrese în dezvoltarea de arme şi echipamente militare

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele chinez Xi Jinping a cerut eforturi de 'a face noi progrese' în dezvoltarea de echipament militar şi arme pentru Armata de Eliberare a Poporului, forţele armate chineze, relatează marţi agenţia oficială Xinhua, preluată de Reuters.

Xi Jinping, care este şi preşedintele Comisiei militare centrale din China (CMC), a făcut aceste afirmaţii la o conferinţă de la Beijing, potrivit sursei citate.

Capabilităţile strategice ale Chinei au fost sporite printr-o 'dezvoltare în salturi' în domeniul echipamentului militar şi al armamentului, a mai spus preşedintele Chinei.

Zhang Youxia, vicepreşedinte al CMC, a spus la rândul lui că China ar trebui să urmărească independenţa în domeniul tehnologiei şi să facă un efort 'maxim' pentru a accelera modernizarea şi a construi o armată 'de clasă mondială', potrivit Xinhua.

Recent, publicaţia noastră a precizat, citând surse mass-media chineze, că industria de apărare a Chinei a produs în 2020 mai multe avioane de luptă decât SUA și Rusia la un loc.

Potrivit datelor prezentate, trei fabrici chineze de avioane, din Xi'an, Chengdu și Shenyang, au produs aproape 200 de avioane de luptă și transport militar moderne, depășind cu mult cifrele de producție ale unor puteri aviatice precum Statele Unite și Rusia.

Anul trecut, Rusia a furnizat armatei aproximativ 30 de avioane de luptă moderne, compania americană Lockheed Martin a livrat 123 de avioane F-35, în timp ce Japonia, Coreea de Sud și țările europene nu au reușit să depășească ritmul de producție de un avion pe lună.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel