Chiar dacă lucrează la avioane de generaţia a VI-a, SUA nu uită de F-16: Avionul a primit un nou sistem de război electronic

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Chiar dacă compania americană Northrop Grumman este implicată în două programe militare pentru dezvoltarea unor aeronave de generaţia a VI-a - Next Generation Air Dominance (NGAD) şi B-21 - a anunţat recent ca primit un contract pentru integrarea sistemului de război electronic Viper (IVEWS) AN/ALQ-257 pe aeronavele F-16 ale Forțelor Aeriene ale SUA (USAF).

Northrop Grumman a testat cu succes un nou sistem de război electronic pentru avionul de luptă F-16. Compania a declarat că actualizările aduse acestui sistem, denumite AN/ALQ-257 Integrated Viper Electronic Warfare Suite sau IVEWS, au avut performanțe mai bune decât standardele de referință stabilite în cadrul simulării.

Northrop a declarat că noul sistem de război electronic va permite F-16 să contracareze amenințările folosind frecvențe radio moderne și să găsească și să învingă senzori și arme mai noi și mai avansate decât sistemele mai vechi ale avionului de luptă.

În ianuarie 2021, Forțele Aeriene au apelat la Northrop pentru a finaliza proiectul ca unic contractor. Northrop a declarat la momentul respectiv că noul său sistem va fi compatibil cu radarul AN/APG-83.

Compania americană Northrop Grumman a fost desemnată să echipeze avioanele de luptă F-16, cu un nou set de echipamente de război electronic (EW – electronic warfare).

Nouă serie EW cuprinde sisteme privind: avertizarea despre iradierea radar a aeronavei într-un spectru complet (se avertizează pilotul că aeronava a fost luată la țintă); identificarea amenințărilor; capabilități avansate de contramăsură (răspuns) împotriva amenințărilor EW moderne.

Proiectul reprezintă continuarea unui contract atribuit în noiembrie 2019, când Forțele Aeriene au selectat L3Harris Technologies și Northrop Grumman pentru a dezvolta noi sisteme EW pentru a îmbunătăți protecția F-16.

Northrop Grumman a menționat că nouă serie de echipamente este compatibilă cu radarul performant de control al armamentelor AN / APG-83 Scalable Agile Beam Radar (SABR), produs tot de Northrop Grumman pentru aeronavele F-16. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel