Un pas important către dezvoltarea tancului britanic Challenger 3 (Foto/Video): A fost prezentat oficial primul prototip realizat cu implicarea industriei germane

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Una dintre primele imagini oficiale cu primul prototip al Challenger 3. Sursa Foto: Compania RBSL.
Una dintre primele imagini oficiale cu primul prototip al Challenger 3. Sursa Foto: Compania RBSL.

Primul prototip al tancului Challenger 3 a fost prezentat în Marea Britanie în cadrul expoziției de tehnică militară și de securitate Internaţional Armored Vehicles 2024 (IAV 2024). Testele pentru acest prototip sunt planificate să înceapă în câteva săptămâni. În septembrie 2023, au apărut primele informaţii că Marea Britanie a accelerat programul de modernizare destinat tancului Challenger 2 la standardul Challenger 3. Se așteaptă ca acest tanc să fie utilizat începând cu 2025, cu doi ani mai devreme decât data planificată inițial.

 

Procesul de modernizare va avea loc la noua facilitate a companiei Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) din Telford, care este specializată în producția de vehicule blindate. Ministerul britanic al Apărării plănuiește să modernizeze un total de 147 de tancuri.

Tancul Challenger 3 va folosi carenele de la tancul Challenger 2, care vor fi supuse unui proces de modernizare în profunzime.

De asemenea, joint-venture-ul germano-britanic Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) a prezentat imagini ale primului prototip Challenger 3, destinat înzestrării armatei britanice.

Primele imagini publice cu acest prototip au fost făcute publice în aceste zile, în cadrul unei conferinței ţinute în cadrul expoziției de tehnică militară și de securitate Internaţional Armored Vehicles de la Londra, vehiculul urmând să înceapă testele în curând. În total, sunt planificate 18 luni de teste, împărțite între locații din Marea Britanie și Germania, înainte de o analiză privind calificarea sistemelor, anul viitor. Se preconizează dezvoltarea a opt prototipuri.

Challenger 3 primește o îmbunătățire la nivelul blindajului său, renunțând la blindajul Chobham/Dorchester folosit de predecesorul său, în favoarea noului blindaj modular Epsom și Farnham de la compania Dstl. Carena va fi supusă unui proces de prelungire a duratei de viață, ceea ce va permite utilizarea sa în continuare până în anii 2050-2060.

Tancul modernizat va fi echipat cu un tun german L55A1 de 120 mm cu țeavă lisă. Noile turele sunt fabricate prin sudare, o diferență față de metoda de turnare folosită în producția lui Challenger 2.

În ianuarie 2024, Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) a primit un contract de furnizare a unui nou sistem modular de protecție a blindajului pentru tancurile de luptă principale Challenger 3.

Noul sistem modular de protecție a blindajului, care asigură o creștere semnificativă a capacității de rezistență a vehiculului de luptă, a fost dezvoltat de Rheinmetall BAE Systems Land și de laboratorul britanic Defense Science and Technology Laboratory (Dstl).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel