Cel mai nou tanc american, Abrams M1A2 SEPv3, a fost prezentat în Polonia la un târgul internațional de tehnică militară

Cristian Soare |
Data publicării:

La târgul internațional de tehnică militară MSPO 2021, organizat anul în Polonia, armata SUA a prezentat anul acesta, printre altele, cea mai nouă versiunea a tancului Abrams – recentul M1A2 SEPv3 care este echipat cu sistemul activ de protecţie Trophy - pe care Ministerul polonez al Apărării a decis să o achiziţioneze deja.

În septembrie 2017, Departamentul Apărării al SUA a încheiat un contract în valoare de aproximativ 9,9 milioane USD cu General Dynamics Land Systems, producătorul M1 Abrams, pentru a modifica mai multe tancuri la un nou standar.

În iunie 2018, un alt contract în valoare de până la 193 milioane USD, de această dată pentru achiziționarea primelor sisteme Trophy, a fost atribuit companiei Leonardo DRS (un partener american al companie israeliene Rafael). Trei companii cooperează la producerea și integrarea acestor sisteme: Rafael Advanced Defense Systems (creator și producător), Leonardo DRS și GDLS (producător de tancuri).

 

Primele tancuri M1A2 SEPv3 au ajuns anul trecut la militarii brigăzii de blindate americane Greywolf


 
În vara anului trecut, militarii brigăzii de blindate americane Greywolf au început să primească cea mai nouă versiune a tancului principal de luptă M1 Abrams M1A2C (SEP v.3). La momentul respectiv militarii brigăzii de blindate americane Greywolf precizau că această nouă versiune a tancului M1 Abrams răspunde cerinţelor şi standardelor armatei americane, ajutându-i astfel pe militarii să-şi îndeplinească mai uşor sarcinile în cadrul unor misiuni.

Câteva săptămâni mai târziu, după primirea primelor tancuri M1 Abrams M1A2C, militarii brigăzii de blindate americane Greywolf au efectuat primul exercițiu de tragere cu cea mai nouă versiune a tancului principal de luptă M1 Abrams.

 

Tancurile Abrams vor fi mai greu de distrus

 

La începutul acestui an, compania israeliană Rafael Advanced Defense Systems a anunțat, miercuri, că a finalizat livrarea unui lot de sisteme active de protecţie “Trophy” (APS), comandate de armata SUA pentru a fi instalate pe tancurile principale de luptă Abrams.

Livrarea a marcat o etapă importantă şi vine în sprijinul eforturilor armatei SUA de a instala sisteme active de protecţie “Trophy” pe mai multe brigăzi de tancuri pentru a oferi un grad mai mare de protecţie militarilor americani. Proiectul a fost realizat împreună cu partenerul companiei Rafael, Leonardo DRS.

Sistemul activ de protecţie TROPHY detectează focul inamic, calculează unghiul şi timpul de impact şi lansează o ploaie de alice asupra proiectilului. Raza de acţiune este mică pentru a nu pune în pericol infanteria, iar sistemul este eficient împotriva rachetelor anti-tanc, a RPG-urilor şi a altor proiectile similare.

 

Polonia achiziționează 250 tancuri americane Abrams în versiunea M1A2 SEPv3

 

În vara acestui an, ministerul polonez al Apărării a precizat în mod oficial că Polonia va achiziţiona, ca parte a programului militar de înzestrare Wilk, 250 de tancuri americane Abrams, în contextul în care ţara încearcă să-şi consolideze apărarea.

În prezent polonezii dețin trei modele de tancuri principale de luptă. Aproximativ 250 de tancuri germane Leopard 2 - care sunt și cele mai moderne aflate în dotarea lor -, dar și aproximativ 350 de tancuri vechi T-72 din perioada sovietică și aproximativ 230 de PT-91, o versiune locală a tancurilor T-72.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel