Singurul producător de tancuri din Rusia - compania Uralvagonzavod - duce lipsă de personal, dar creşte programul de lucru

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Preocuparea reprezentanţilor companiei ruse Uralvagonzavod a fost să schimbe programul de lucru al uzinelor de la 12 ore de lucru pe zi la 24 de ore, șapte zile pe săptămână. Cel mai probabil, acest lucru se datorează unei lipse acute de personal calificat care să asigure repararea vehiculelor militare care se întorc avariate de pe frontul din Ucraina, dar şi pentru continuarea modernizărilor planificate și pentru repunerea în funcțiune a vehiculelor din depozitele armatei ruse.

De menționat că Uralvagonzavod este singura întreprindere rusă care realizează asamblarea în serie a tancurilor, atât pentru nevoile armatei ruse cât și pentru export. 

O creștere de câteva ori mai mare a numărului de comenzi pentru întreținerea și producția de vehicule militare a forțat concernul rus Uralvagonzavod să-și schimbe modul de lucru de la douăsprezece la douăzeci și patru de ore.

În plus, angajații care sunt în prezent pensionați trebuie să fie încurajați să revină la vechiul loc de muncă. Acest lucru înseamnă, probabil, că industria rusă de apărare nu este acum în măsură să efectueze lucrări de reparații și modernizare în ritmul dorit de armată.

Biroul de presă al Uralvagonzavod recunoaște că există un deficit de lucrători pe zona de producție, motiv pentru care se fac în mod accelerat noi angajări. Aceștia sunt instruiți direct în timp ce lucrează pe linia de producție, combinând teoria cu practica, precizează publicaţia Defence24.

Nu este greu de ghicit că, în consecință, armata rusă primește echipamente de calitate scăzută, ceea ce se traduce printr-un număr mai mare de defecţiuni tehnice, o durată de viață mai mică a componentelor sau întârzieri semnificative a termenelor de livrare.

În prezent, concernul rus Uralvagonzavod produce, printre altele, vehicule de luptă pentru infanterie BMP-3, tancuri T-72B3, T-90M sau BMPT Terminator.

În viitor, ar urma să fie responsabilă pentru producția în serie a tancului T-14 Armata, dar în prezent, începerea producției în serie a celui mai modern tanc rusesc este puțin probabilă. În plus, urmează să aibă loc discuții privind reluarea producției de BMP-2, astfel încât, prin analogie, producția de BMP-3 este posibil să fie redusă sau oprită.

Cel mai probabil, în urma impunerii de către țările occidentale a sancțiunilor impuse Rusiei, concernul va încetini semnificativ ritmul de producție a vehiculelor noi, care au componente importate din străinătate, până când vor fi dezvoltate alte noi pe plan intern (cel mai probabil având o calitate inferioară) sau importați din altă tari.

Așadar, activitatea se va concentra pe revizia și modernizarea vehiculelor şi a tancurilor aduse de pe front, dar și a celor care mai sunt prin depozitele de echipamente militare ale armatei ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel