Cei patru care s-au dus să ia lumină de la Ambasada Rusiei, problemă de securitate națională și „activităţi ostile intereselor” NATO

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Ambasada Federației Ruse în România @OfficialFacebook
Sursă foto: Ambasada Federației Ruse în România @OfficialFacebook

Patru parlamentari români au fost în audiență la ambasadorul rus în România, Valeri Kuzmin, chiar la sediul Ambasadei Federației Ruse.

Totul a început după ce controversata senatoare Diana Iovanovici-Șoșoacă a anunțat printr-un comunicat de presă că o delegație de parlamentari români formată din Diana Șoșoacă, Mihai  Lasca, Francisc Tobă și Dumitru Coarnă s-a întâlnit în urma unei cereri depuse cu ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin.

 

Patru parlamentari români au hotărât să discute „neutralitatea” României la Ambasada Federației Ruse, stat agresor în Ucraina

 

Cei patru parlamentari români au prezentat o controversată propunere privind o așa-numită „poziție de neutralitate“ a României în războiul neprovocat generat de Rusia împotriva Ucrainei.

De precizat că trei sunt foști membri AUR (Diana Șoșoacă, Mihai Lasca și Francisc Tobă), în timp ce Dumitru Coarnă este încă membru PSD.

Partidul Social Democrat a reacționat imediat iar președintele Marcel Ciolacu a anunțat excluderea din partid a deputatului Dumitru Coarnă. 

„Voi propune excluderea domnului deputat Dumitru Coarnă din Partidul Social Democrat, în prima ședință a conducerii partidului.

Acțiunile domnului Coarnă sunt total contrare viziunii PSD despre democrație, libertate și drepturile fundamentale.

PSD este un partid pro-european, care a avut un rol decisiv în aderarea României la Uniunea Europeană și NATO și care condamnă ferm agresiunea armată a Ucrainei de către Federația Rusă”, a transmis liderul social-democrat pe pagina de Facebook.

Mai mult, situația e cu atât mai gravă cu cât doi dintre membrii acestei „delegații” care s-a prezentat la Ambasada Federației Ruse sunt membri în Comisia de apărare. E vorba despre Francisc Tobă și Dumitru Coarnă.

 

Doi parlamentari români care s-au dus la Ambasada Rusiei sunt membri în Comisia de apărare. Acuze privind „activități ostile intereselor NATO”

 

Tot PSD a demarat un proces prin care l-a înlocuit pe Coarnă de la Comisia pentru apărare la Comisia pentru egalitate de şanse.

Liberalul Sorin Moldovan, vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor a atras și el atenția asupra gravității celor întâmplate, în contextul în care poziția aliaților e cât se poate de fermă: Federația Rusă e stat agresor. Acesta acuză „delegația” de „activități ostile intereselor NATO”.

"Deputatul Francisc Tobă, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, desfăşoară activităţi ostile intereselor alianţei NATO. În contextul actual de securitate regională, am constatat astăzi cu regret faptul că patru parlamentari au solicitat o audienţă la Ambasada Rusiei pentru a susţine neutralitatea ţării noastre, de parcă România se află cu trupe şi echipamente militare în Ucraina.

Chiar mai regretabil este faptul că din această "delegaţie" a făcut parte şi deputatul neafiliat Francisc Tobă, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor. Consider că prezenţa sa la această întâlnire reprezintă o problemă de securitate naţională. De aceea, voi căuta şi voi susţine orice măsură care va preveni ca informaţiile pe care instituţiile sau partenerii noştri ni le furnizează să ajungă în mâinile celor care comit atrocităţi în Ucraina. Îi cer public demisia de urgenţă a domnului Tobă din calitatea de membru al comisiei", a transmis Sorin Moldovan, pe pagina oficială de Facebook.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel