Cehia va achiziţiona elicoptere militare de la Bell Helicopter

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Cehia va achiziţiona 12 elicoptere militare de la o compania americana Bell Helicopter, o unitate aTextron și Sikorski, deținută de Lockheed Mart, îngustând terenul de posibili furnizori, a declarat pentru cotidianul Pravo, sâmbătă (16 martie), ministrul adjunct al Apărării din Cehia, Jakub Landovsky, informează Reuters.

Ministerul Apărării a anulat o licitaţie pentru elicoptere în 2017 şi a plănuit să lanseze una nouă în vara anului 2018, care trebuia să includă şi ofertanţi din Germania şi Italia.  

Ca parte a modernizării armatei și conformității cu standardele NATO, Republica Cehă intenționează să înlocuiască elicopterele Mi- 24, Mi-8 și Mi-17 de 30-35, care sunt în prezent în dotarea forţelor armate cehe și aproape că au ieșit din uz.

Guvernul ceh dorește să cumpere un total de 12 elicoptere de luptă ca parte a unui contract în valoare de 12,5 miliarde CZK (487 milioane EUR). Contractul va merge acum la Bell Helicopter, o unitate a Textron, sau la Sikorski a lui Lockheed Marin, a transmis cotidianul Pravo.  

„Este adevărat că nu am avut niciun proiect major cu Statele Unite mult timp'', a spus Landovski într-un interviu pentru cotidianul  Pravo.

„Elicopterele sunt acum în discuţie. Şi eputem spune că vorbim exclusiv cu Statele Unite despre achiziţionarea unor noi elicoptere'', a precizat ministrul adjunct al Apărării din Cehia.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel