Cehia va achiziţiona elicoptere militare de la Bell Helicopter

S.I. Catalin / 19 Martie 2019 / 13:41

Cehia va achiziţiona 12 elicoptere militare de la o compania americana Bell Helicopter, o unitate aTextron și Sikorski, deținută de Lockheed Mart, îngustând terenul de posibili furnizori, a declarat pentru cotidianul Pravo, sâmbătă (16 martie), ministrul adjunct al Apărării din Cehia, Jakub Landovsky, informează Reuters.

Ministerul Apărării a anulat o licitaţie pentru elicoptere în 2017 şi a plănuit să lanseze una nouă în vara anului 2018, care trebuia să includă şi ofertanţi din Germania şi Italia.  

Ca parte a modernizării armatei și conformității cu standardele NATO, Republica Cehă intenționează să înlocuiască elicopterele Mi- 24, Mi-8 și Mi-17 de 30-35, care sunt în prezent în dotarea forţelor armate cehe și aproape că au ieșit din uz.

Guvernul ceh dorește să cumpere un total de 12 elicoptere de luptă ca parte a unui contract în valoare de 12,5 miliarde CZK (487 milioane EUR). Contractul va merge acum la Bell Helicopter, o unitate a Textron, sau la Sikorski a lui Lockheed Marin, a transmis cotidianul Pravo.  

„Este adevărat că nu am avut niciun proiect major cu Statele Unite mult timp'', a spus Landovski într-un interviu pentru cotidianul  Pravo.

„Elicopterele sunt acum în discuţie. Şi eputem spune că vorbim exclusiv cu Statele Unite despre achiziţionarea unor noi elicoptere'', a precizat ministrul adjunct al Apărării din Cehia.


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy