Cehia mai aproape de F-35: Contractul privind achiziționarea a 24 de avioane de vânătoare americane de acest tip va fi încheiat în viitorul apropiat

Ionel Copcea |
Data publicării:
F-35 Lightning II. Photo: www.f35.com
F-35 Lightning II. Photo: www.f35.com

Republica Cehă este aproape de încheierea unui contract privind achiziționarea de avioane de vânătoare americane de generația a cincea de tip F-35. În ultimele zile, presa cehă a semnalat faptul că semnarea documentului va avea loc în viitorul apropiat.

Conform planurilor Guvernului ceh, încheierea unui acord cu Statele Unite privind achiziționarea a 24 de avioane de vânătoare F-35 ar trebui să aibă loc la sfârșitul lunii martie, dar acestea sunt date preliminare. Este posibil ca cea mai mare achiziție din istoria armatei cehe să fie parafată mai devreme decât datele specificate.

Potrivit informațiilor comunicate anterior, Praga va plăti pentru cele 24 de avioane și echipamentele conexe 150 de miliarde de coroane, ceea ce înseamnă aproximativ 6,5 miliarde de dolari. Furnizarea de avioane de vânătoare F-35 către Republica Cehă a fost aprobată de Departamentul de Stat al SUA în luna iunie a anului trecut.

După cum rezultă din datele preliminare, Forțele Aeriene ale Republicii Cehe vor primi cu siguranță 24 de aeronave și muniție pentru acestea. Ce altceva urmează să mai fie inclus în pachet este încă necunoscut, dar instruirea piloților și sprijinul tehnic / logistic în prima etapă vor fi cu siguranță acolo.

Avioanele de vânătoare americane vor înlocui aeronavele suedeze de tip JAS-39 Gripen utilizate, într-o cantitate de 14 unități, în baza unui contract de leasing. După încheierea contractului, Republica Cehă va deveni al 10-lea stat european care alege F-35 ca avion de vânătoare principal pentru Forțele Aeriene.

Până în prezent, nu există informații în ceea ce privește momentul livrării aeronavelor, dar aceste date vor apărea după semnarea acordului. Oficialii de la Praga intenționează să folosească cele mai noi avioane de vânătoare cel puțin până în 2069.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel