”Ce dura 10 ani în trecut, acum e gata în câteva luni”. Rheinmetall intenționează să construiască o nouă fabrică de obuze

foto: Rheinmetall
foto: Rheinmetall

Pariul Rheinmetall e clar. Concernul german din industria de apărare a anunțat că va operaționaliza o nouă fabrică pentru producția de muniție, care va răspunde nevoilor Forțelor Armate ale Germaniei și Ucrainei.

Potrivit CEO-ului Rheinmetall, Armin Papperger, situația industriei de apărare germane începe să se ”schimbe în bine”.

Într-un interviu acordat Bild, șeful Rheinmetall susține că furnizarea de muniție pentru Ucraina se încadrează în parametrii preconizați. "Ritmul este rapid: ceea ce, în trecut, ar fi durat zece ani, este acum comprimat la doar câteva luni”, a spus acesta. 

 

Industria germană de apărare, ajutată de guvern

 

Armin Papperger a precizat că noua fabrică de muniție va fi construită în Germania. Viitoarea unitate de producție ar urma să furnizeze obuze către armata germană, dar și pentru forțele armate ucrainene: ”Acum vom construi o nouă fabrică de muniție în Germania în timp record pentru a crea securitate strategică a aprovizionării".

Papperger a remarcat, de asemenea, buna cooperare dintre guvernul german și industria de apărare.

„În domeniul achizițiilor militare, multe lucruri s-au schimbat în bine. Doar Rheinmetall a primit anul trecut comenzi sau acorduri-cadru de la guvernul german pentru o sumă totală de peste 10 miliarde de euro – atât pentru Bundeswehr, cât și pentru Ucraina. În acest an, această sumă va crește la cel puțin 15 miliarde”, a spus el.

 

Pentru a suplini deficitul de muniție de la nivel european, Rheinmetall va extinde fabrica Várpalota, Ungaria

Rheinmetall Ungaria construiește primul Lynx KF41 IFV în uzina Zalaegerszeg

Noile facilități de producție din Ungaria (”Várpalota 2.0”) vor produce, în primă fază, muniție de calibru mediu de 30 mm pentru vehiculele de luptă de infanterie Lynx, care vor fi construite de Rheinmetall la noua sa fabrică de tancuri din Zalaegerszeg, Ungaria. Productia incepe in 2024.

Ulterior, gama de produse se va extinde pentru a include noi tipuri de muniție, în principal obuze de artilerie de 155 mm pentru obuzierul autopropulsat PzH 2000 și muniție de 120 mm pentru tancul Leopard 2 și potențialul său urmaș, Panther KF51 EVO. Producția este programată să înceapă la începutul anului 2026.

 

Germanii sunt vârf de lance în sprijinirea Ucrainei

 

În același timp, compania Rheinmetall va fi prezentă fizic în Ucraina. Spre exemplu, Societatea mixtă germano-ucraineană Rheinmetall-Ukoroboronprom LLC va avea sediul la Kiev. Ca un prim pas, este planificată repararea și întreținerea vehiculelor de luptă, urmată de producția în Ucraina a vehiculelor blindate precum vehiculul de transport blindat Fuchs/Fox. Ulterior, vor fi produse vehiculul de luptă al infanteriei ”Lynx”, dar și viitorul tanc de luptă ”Panther”.

UE a încearcă să livreze un milion de obuze de artilerie pentru Ucraina până în primăvară, a reiterat secretarul de presă al Comisiei Europene pentru piața internă, industria de apărare și spațiu, Johanna Bernsel, și reprezentantul pentru afaceri externe și politica de securitate al Comisiei Europene, Peter Stano.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel