Ce cumpără Armata României în 2024 și cum revitalizăm industria pentru a juca din nou pe piața de export | Constantin Bucuroiu, la Obiectiv EuroAtlantic

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Fabrică de armament, sursă foto: Romarm
EXCLUSIV
Fabrică de armament, sursă foto: Romarm

DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 12 ianuarie 2024, de la ora 11.00, o nouă ediție a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.

Podcastul „Obiectiv EuroAtlantic” este difuzată în fiecare săptămână, în ziua de vineri, începând cu ora 11:00, pe platforma DefenseRomania.

Invitatul lui Tudor Curtifan din această săptămână din cadrul emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic” este Constantin Bucuroiu, liderul Alianței Sindicatelor din Apărare și Aeronautică (ASIA).

Subiectul emisiunii va fi înzestrarea Armatei României din perspectiva industriei de apărare.

Se va discuta despre programele aflate în derulare, succese, dar și eșecuri în 2023, precum și despre ceea ce urmează din 2024.

Amintim că MApN își propune în perioada 2024-2026 lansarea mai multor programe precum mașina de luptă a infanteriei (MLI), sisteme C4I de comandă și control, achiziția de sisteme SHORAD/VSHORAD, sistem de armament individual de tip NATO ori drone din clasa I.

Constantin Bucuroiu abordează inclusiv revitalizarea industriei de apărare din România.

Ce mai poate produce azi industria și cum putem redeveni un jucător important privind exportul de armament sunt și ele subiecte ce vor fi abordate.

De precizat că în cursul anului trecut Alianța Sindicatelor din Apărare și Aeronautică (ASIA) condusă de Constantin Bucuroiu solicita într-un comunicat revitalizarea industriei prin proiecte privind producerea de blindate amfibii, arme de asalt și chiar avioane.

„Putem realiza asamblarea produsului finit, precum si producția componentelor, în industria orizontală. De asemenea, apreciez că pot fi incluse în Program proiecte vizând producția în țara noastră, în aceeaşi formulă, a unui avion multirol, o unor arme de asalt (de exemplu cu calibru de 5,56 mm NATO), precum si producția de muniție de diverse calibre”, punctează Constantin Bucuroiu.

Emisiunea „Obiectiv EuroAtlantic” ediția din 12 ianuarie 2024, poate fi urmărită începând cu ora 11:00, atât pe pagina de Facebook DefenseRomania, pe www.DefenseRomania.ro, dar și pe pagina de YouTube, unde vă invităm să apăsați butonul „Subscribe” („Abonează-te”).

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel