Cauzele prăbușirii avionului F-35 în mai. Concluziile raportului preliminar al US Air Force

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Un raport preliminar al anchetatorilor US Air Force cu privire la prăbușirea avionului de generația a V-a F-35 pe data de 20 mai, în apropiere de Baza Aeriană Eglin, prezintă cauzele accidentului.

Potrivit raportului în cauză, citat de Military.com, prăbușirea aeronavei F-35 a fost cauzată de viteza excesivă la aterizare, coroborată cu mai mulți factori.

Concluzia raportului respectiv arată că aeronava avea la aterizare o viteză de aproximativ 374 km/h (202 de noduri). Avionul F-35 zbura cu aproape 93 de km/h (50 de noduri) mai repede decât era prevăzut conform procedurii.

Amintim că în urma incidentului respectiv pilotul a reușit să se catapulteze, el suferind răni minore.

Raportul precizează că aeronava a fost complet distrusă ca urmare a prăbușirii. Valoarea avionului F-35 prăbușit a fost evaluată la aproximativ 176 milioane dolari și aparținea 58th Fighter Squadron din cadrul 33d Fighter Wing.

Se mai menționează că înainte de catapultare, pilotul a încercat de două ori să redreseze situația, dar fără succes.

Totodată, pilotul a fost distras de o discrepanță a informațiilor proiectate pe display-ul montat pe cască. Se precizează că „în timpul unei faze critice a zborului”, pilotul s-a concentrat prea mult pe acest display și nu a mai verificat corespunzător unghiul și viteza de aterizare. Mai mult, o schimbare de presiune în sistemul de oxigen al aeronavei a accentuat starea de oboseală a pilotului care dormise prost înainte de misiune.

Aeronava s-a prăbușit în timpul unui zbor nocturn de antrenament.

Incidentul din mai a reprezentat al doilea F-35 pe care SUA l-au pierdut. Ulterior, numărul acestora a ajuns la trei. Așa cum preciza DefenseRomania, în urmă cu exact o săptămână, un F-35B al US Marine Corps în apropierea bazei aeriene El Centro, California, în urma unei coliziuni aeriene cu un KC-130J.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel