Coliziune între două avioane. SUA pierd încă un avion F-35 (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion F-35B al US Marine Corps s-a prăbușit marți după-amiază, ora locală 16:00, în apropierea bazei aeriene El Centro, California, în urma unei coliziuni aeriene cu un KC-130J, au confirmat mai mulţi oficialii americani din zona apărării pentru USNI News.

La aproximativ ora locală 16:00, a fost raportat că un F-35B a intrat în coliziune cu un KC-130J în timpul unei misiuni de realimentare, efectuată în spaţiul aerian al Californiei, având ca rezultat nefericit prăbușirea avionului F-35B.

Pilotul aeronavei F-35B a reuşit să se catapulteze la timp și este în prezent  sub supraveghere medicală, a precizat purtătorul de cuvânt al US Marine Corps, căpitanul Joseph Butterfield, pentru USNI News. Locul prăbușirii F-35B ar fi în apropiere de Marea Salton, la nord-est de San Diego.

Aeronava KC-130, folosita ca avioane de realimentare pentru aviația maritimă americană, după incidentul petrecut in spaţiul aerian, a efectuat o aterizare de urgenta lângă Aeroportul Regional Jacqueline Cochran din Therma, California, potrivit fotografiilor publicate de KESQ Channel 3.

Cauza oficială a accidentului face în prezent obiectul unei anchete. Actualizările vor fi furnizate pe măsură ce noi informații vor fi disponibile.

 

Amintim că acesta este al patrulea avion de generația a V-a, F-35, care se prăbușește şi al treilea pe care SUA în pierde

 

Prima prăbușire a unui F-35 a fost semnalată în septembrie 2018, când un F-35B care aparținea US Marine Corps s-a prăbușit în Carolina de Sud, SUA. Pilotul a supraviețuit după catapultare.

Al doilea incident a avut loc pe 9 aprilie 2019, când Forțele Aeriene Japoneze au pierdut un F-35 în Oceanul Pacific. Din păcate, atunci pilotul nu a supraviețuit.

Al treilea incident a avut loc pe 20 mai 2020, când un avion F-35 A Lightning II s-a prăbușit în timp ce încerca să aterizeze pe Baza Aeriană Eglin. Aeronava aparținea 58th Fighter Squadron din cadrul 33d Fighter Wing.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel