Canada vrea să cumpere peste 80 de avioane de vânătoare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Canada a cerut în mod oficial celor patru companii înscrise în cursa pentru dotarea Forţele Aeriene Regale Canadiene, cu o nouă flotă de avioane de luptă de ultimă generaţie, să depună în mod oficial ofertele, potrivit publicaţiei canadiene National Post.

Canada lansează un proces de licitare pentru achiziționarea a 88 de avioane de luptă noi. Publicaţiile occidentale de specialitate din domeniul apărării consideă această solicitare a Canadei, un demers promiţător în încercarea de a-și actualiza forțele aeriene, problemă cu care Ottawa se confrunta de aproape zece ani.

Departamentul federal al Canadei, responsabil cu achizițiile publice, a declarat marți că Saab, Airbus, Lockheed Martin și Boeing au timp la dispoziţie până în primăvara următoare să prezinte în mod oficial ofertele de preţ pentru cele 88 de avioane de luptă de ultima generaţie, destinate înzestrării Forțelor Aeriene Regale Canadiene.

Avioanele, care fac parte dintr-un pachet de achiziții de aproximativ 19 miliarde de dolari, urmează să înlocuiască avioanele CF-18, care se află în dotarea Forțelor Aeriene Regale Canadiene de peste 35 de ani.

Câştigătorul licitaţiei va fi ales în 2022, iar primul avion ar urma să fie livrat începând cu anul 2025, mai precizează National Post.

Amintim ca, în 2010, guvernul consevator canadian era hotărât să achiziţioneze 65 de avioane multirol F-35 Lightning II, create de producătorul american Lockheed Martin Corp, demarând un proces de reînnoire a Forţelor Aeriene Regale canadiene, dar în 2015 guvernul liberal condus de premierul Justin Trudeau a decis sa renunțe la avioanele F-35.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel