Canada va furniza arme defensive de ultimă generaţie pentru armata ucraineană

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, aflat, marţi, într-o vizită la Toronto, a anunţat că partea ucraineană şi cea canadiană au ajuns la un acord privind consolidarea cooperării militare dintre Canada şi Ucraina - scrie agenţia RBC, potrivit RADOR.

 
 

În timpul unei conferinţe de presă comune cu premierul Canadei, Justin Trudeau, președintele Zelenski a menționat că părțile au ajuns la un acord de principiu privind posibilitatea ca partea canadiană să furnizeze armatei ucrainene arme defensive și echipamente militare de ultimă generaţie.

,,Suntem interesați de consolidarea cooperării cu Canada în domeniul militar, în special în ceea ce privește misiunea de instruire militară Unifer, care va funcționa în Ucraina până în 2022. Aceasta este o contribuție importantă la consolidarea capacității noastre de apărare" - a declarat Zelenski.

Potrivit agenţiei RBC, în cadrul operaţiunii Unifer, armata ucraineană este pregătită de către specialişti canadieni începând cu anul 2015. Până în prezent, peste 10.000 de soldați ai Forțelor Armate din Ucraina au fost instruiți de experţi din Canada.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel