Canada a primit ultimele blindate Textron TAPV

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Blindat TAPV, Canada
Blindat TAPV, Canada

Departamentul Apărării canadian a confirmat că a primit toate blindatele 4x4 TAPV comandate.

Potrivit Janes, Canada a primit toate cele 500 de blindate 4x4 Tactical Armoured Patrol Vehicle fabricate de Textron. Ultimul blindat a fost livrat în luna decembrie a anului 2018.

Sursa citată precizează că în iunie 2012, guvernul Canadei a acordat companiei Textron Systems Canada Inc două contracte: unul în valoare de 603,4 milioane de dolari, care a acoperit achiziționarea a 500 de blindate TAPV, iar cel de-al doilea, cu o valoare estimată de aproximativ 105,4 milioane de dolari, pentru mentenanța blindatelor în următorii cinci ani din momentul livrării ultimului blindat. 

Livrarea celor 500 de blindate TAPV comandate de Canada a început în luna august a anului 2016, asta după ce testele s-au încheiat cu succes în luna aprilie a aceluiași an.

Blindatele TAPV vor efectua misiuni de recunoașterea și supraveghere și dispun de centru de comandă și controlul. Totodată, blindatele vor fi folosite de Canada și pentru transportarea personalului militar sau a echipamentului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel