Ca parte a misiunii Bomber Task Force, un bombardier american B-52 a aterizat în Cehia (Foto)

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Unul dintre cele patru bombardiere americane B-52 Stratofortress, dislocate de U.S. Air Force (USAF) la Baza Aeriană Fairford a Royal Air Force, a făcut în urmă cu două zile o scurtă escală pe Aeroportul Leoš Janáček din Ostrava, Republica Cehă.

În timp ce statele occidentale emit atenţionări în privinţa declasării de către Rusia a unei noi invazii asupra Ucrainei – ceea ce mulţi analişti spun că este o chestiune de câteva ore – avioanele de luptă ale SUA și ale NATO continuă să opereze în spaţiul aerian al  Europei de Est.

Pe 21 februarie 2022, unul dintre cele patru bombardiere americane B-52 Stratofortress, dislocate de U.S. Air Force la Baza Aeriană Fairford a Royal Air Force, ca parte a misunii BTF (Bomber Task Force), a efectuat o vizită destul de neobișnuită pe Aeroportul Leoš Janáček din Ostrava, Republica Cehă.

Bombardierul strategic a efectuat o oprire de 3 ore la Ostrava. În timpul opririi, echipajul a efectuat o inspecție tehnică a aeronavei, o realimentare şi a reinstalat la bordul bombardierului paraşuta de frânare folosită la aterizare.

Pe tot parcursul zborului în spaţiul aerian al Cehiei, bombardierul americane B-52 a fost însoţit de avioane JAS-39 Gripen ale Forţelor Aeriene Cehe, unde au efectuat mai multe manevre aeriene în scopul creşterii gradului de interoperabilitate.

În 2021, USAF au executat cel puțin patru misiuni „Bomber Task Force” în teatrul european, în care au folosit toate tipurile de bombardiere strategice – B-52H Stratofortress, B-1B Lancer și B-2 Spirit.

Primele desfășurare „Bomber Task Force” a avut loc în 2018, iar de atunci Comandamentul Aerian de Lovire Globală din USAF s-a antrenat sistematic, prin acest tip de misiuni, în toate regiunile geostrategice ale planetei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel