CA-95M, complexul antirachetă al României. Caracteristici tehnico-tactice

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Complexul antiaerian CA-95M este varianta modernizată a complexului CA-95. CA-95 este versiunea autohtonă a sistemului sovietic 9K31 Strela-1.

Complexul este destinat unităților mobile de apărare antiaeriană ale Forțelor Terestre Române și are ca scop doborârea prin ochire directă a avioanelor și elicopterelor inamice care zboară la înălțimi mici.

CA-95M este alcătuit din mașina de luptă ML-A95M și patru rachete A95M-RC aflate în două containere.

Instalația de lansare CA-95 cu patru rachete antiaeriene are o mare putere de foc, mobilitate ridicată și o mare autonomie de deplasare. Sistemul execută foc asupra țintelor aeriene care evoluează la înălțimi mici sau care atacă prin surprindere.

Complexul antiaerian CA-95 poate lucra în orice condiții de timp sau anotimp. Racheta are o precizie și o eficacitate foarte ridicată.

Caracteristici tehnico-tactice:

Înălțimea țintei combătute: 30 - 3500 m; Distanta maximă eficace de tragere: 4200 m; Distanta maximă de tragere: pe țintă "se duce" cu 220m/s și "vine" cu 310m/s; Tipul CAD (cap de autodirijare): pasiv, optic, cu câmp îngust de vedere.

Racheta A95M-RC are calibrul 120 mm iar greutatea de 30 kilograme. Totodată, complexul dispune de autodirijare în infraroșu și spectru vizibil. Vehiculul este blindat împotriva gloanțelor de calibru 7.62 mm și împotriva schijelor artileriei, turela fiind rotită cu ajutorul electromotoarelor.

În dotarea Forțelor Terestre Române există 40 de astfel de unități.

Sursă:

Forțele Terestre Române

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel