Bumerangul lovește industria rusă de apărare: Epuizată de ”operațiunea specială din Ucraina”, Moscova taie din exporturile de armament către India

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia se vede obligată să nu-și poată îndeplini obligațiile de a furniza arme Indiei din cauza războiului pe scară largă pe care l-a purtat împotriva Ucrainei. 

Un reprezentant al Forțelor Aeriene Indiene a raportat în fața comisiei parlamentare a țării că a raportat că, din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei, „o livrare majoră” de la Moscova nu va avea loc, relatează CNN.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei Ruse din New Delhi a declarat: „Nu avem informații care să confirme afirmația”.

„Ne-au informat în scris că nu pot face livrarea”, se arată în raportul camerei inferioare a Parlamentului Indiei. Nu este specificat ce fel de livrare a fost.

Situația relației cu India este un bun indicator al eforturilor uriașe pe care le face Moscova pentru a-și onora partea de obligații în fața Teheranului. Iranul a confirmat oficial că a finalizat contractul privind achiziția avioanelor de luptă Su-35.

Practic, Rusia mai respectă contractele de livrări doar în fața țărilor la care are obligații în urma războiului din Ucraina, Iranul ajutând deja Kremlinul cu mii de drone kamikaze.

 

Armamentul rusesc înseamnă aproape jumătate din importurile militare ale Indiei

 

La rândul său Reuters arată că cea mai importantă livrare din ultima perioadă este sistemul de apărare antiaeriană S-400 Triumph, pe care India l-a achiziționat în 2018 pentru 5,4 miliarde de dolari.

Trei astfel de sisteme au fost deja livrate și se așteaptă livrarea a încă două. Forțele aeriene indiene depind și de piesele de schimb rusești pentru avioanele Su-30MKI și MiG-29.

CNN notează că India rămâne dependentă de aprovizionarea cu arme din Rusia pe fondul tensiunilor de-a lungul graniței sale cu China, în Himalaya. 

În raportul SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute), publicat în martie, se arată că Federația Rusă rămâne cel mai mare furnizor de arme către India, în ciuda unei scăderi a importurilor din industria de apărare de la 62 la 45% între 2017 și 2022.

Un oficial al Departamentului de Stat al SUA a declarat reporterilor în septembrie 2022 că Washingtonul negociază cu India cu privire la dependența acesteia de armele rusești. La acea vreme, el a remarcat că țara agresoră nu mai este un „furnizor de încredere de arme”, iar reprezentanții Indiei „încep să înțeleagă că ( colaborarea cu alte piețe) le poate aduce beneficii reale”.

În decembrie 2022, Bloomberg a raportat că prim-ministrul indian Narendra Modi a decis să nu organizeze un summit anual unu la unu cu dictatorul rus Putin în 2022, în urma amenințărilor sale nucleare împotriva Ucrainei. În același timp, India refuză să acuze Rusia de agresiune împotriva Ucrainei și și-a crescut achizițiile de petrol rusesc în ultimul an.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel