Bulgaria va transfera aproximativ 100 de transportoare blindate către Ucraina. Politician bulgar: Pare că sunt de la Muzeul de Istorie Militară

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Parlamentul bulgar a aprobat transferul a aproximativ o sută de transportoare blindate către Ucraina, așteptând să primească vehicule blindate din Statele Unite, relatează BGNES. Se precizează că transportoarele blindate vor fi transferate din depozitele de armament ale Ministerului bulgar de Interne.

Concluzia comună a Ministerului bulgar al Apărării și a Ministerului Afacerilor Interne de la Sofia indică faptul că transferul de vehicule blindate nu va afecta capacitatea de apărare a Bulgariei.

"Trebuie să oferim transportoare blindate Ucrainei, deoarece ucrainenii luptă nu numai pentru libertatea lor, ci și pentru a noastră", a declarat deputatul bulgar Ivailo Mirchev.

Părerile privind transferul de echipamente au fost împărțite, unii politicieni de la Sofia au condamnat decizia, invocând vechimea acestora și absența reprezentanților Ministerului Apărării la ședință.

,,Ați decis vreodată să oferiți Ucrainei asistență militară, medicală și de altă natură, și unde este lista dumneavoastră acum? Cu această soluție, putem trimite echipamente în Ucraina de la Muzeul de Istorie Militară din Slatyn și există arme în Geo Milev (cartier din Sofia, Bulgaria - n.r.), să le adăugăm și pe acestea! Vedeți cum simpatizați în mod ridicol cu cetățenii Ucrainei, trimițând echipamente care nu mai sunt necesare", a declarat deputatul Georgi Svilenski.

Alți deputați au insistat să păstreze echipamentul până când acesta va fi înlocuit cu unul nou. După cum precizat publicaţia ucraineană Militarny, Bulgaria a început să ia în considerare transferul a sute de transportoare blindate către Ucraina.

Pentru înlocuire, Bulgaria ar putea primi transportoare blindate M1117 din Statele Unite.

"Scopul nostru este ca, după ce vom trimite aceste aproximativ 100 de transportoare blindate, să primim asistență americană pentru a ne consolida capacitatea de apărare. Sperăm că propunerea, care este pe masă din decembrie 2022, este încă relevantă. Negocierile sunt în curs de desfășurare", a declarat Mirchev.

Bulgaria a încheiat un acord pentru achiziționarea de vehicule blindate M1117 încă din 2007.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel