BULGARIA T-72 | Program pentru upgradarea tancurilor principale de luptă

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Tancuri T-72, Bulgaria
Tancuri T-72, Bulgaria

Bulgaria demarează un program pentru modernizarea tancurilor principale de luptă T-72M1.

Ministerul Apărării din Bulgaria are în vedere investiții în upgradarea tancurilor principale de luptă T-72M1 în următoarea perioadă, informează Janes. Ministrul bulgar al Apărării, Krasimir Karakachanov, a declarat în cursul săptămânii trecute la un post de televiziune din Bulgaria că Sofia a demarat un program pentru repararea tancurilor sovietice T-72.

Ministrul Apărării de la Sofia a subliniat că a doua parte a programului care implică revizia tancurilor T-72 va reprezenta un upgrade pe care Bulgaria îl va face la sistemele tancurilor.

Reparațiile vor fi efectuate în Bulgaria de către compania „Terem-Han Krum” iar primele 10 tancuri au efectuat deja revizia completă și au ajuns sub comanda Forțelor Terestre Bulgare.

T-72 este cel mai important tanc din Armata Bulgariei. El a intrat în serviciu în anii 1980, când au fost cumpărate de către țara vecină peste 600 de tancuri. Tancurile au fost proiectate și fabricate în Uniunea Sovietică. După reformele din armată, numărul acestora s-a redus semnificativ. În prezent Bulgaria mai deține doar 80 de tancuri T-72 a căror ciclu de viață ar trebui să se încheie în 2020 iar după procesul de reparații acestea vor putea funcționa încă 2-3 ani.

CITEȘTE ȘI: Armata română, în primele 50 de puteri militare. Comparație cu vecinii noștri

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel