Bulgaria își repară tancurile sovietice T-72. Sofia a anunțat că lucrările vor avea loc în țară

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Tancuri T-72, Bulgaria
Tancuri T-72, Bulgaria

Ministerul bulgar al Apărării a atribuit un contract pentru repararea a 10 tancuri T-72.

Valoarea contractului este de 5.40.200 de Leva, aproximativ 2.600.000 de Euro. Consturile includ TVA. 

Reparațiile vor fi efectuate în Bulgaria de către compania „Terem - Han Krum”, informează BulgarianMilitary. Reparația fiecărui tanc va dura aproximativ opt luni.

Conform contractului, "Terem - Han Krum" va fi responsabilă pentru înlocuirea pieselor care nu pot fi reparate și montarea acestora, dar și a acesoriilor. Inițial, s-a anunțat că 13 tancuri principale de luptă T-72 vor fi reparate.

Directorul executiv al Terem Holding, Ivan Doskov, a afirmat că valoarea contractului nu este mare iar intervenția era necesară, tancurile nu au mai fost reparate de o perioadă îndelungată de timp. „Costul contractului este mai mic decât ofertele venite de la fabricile cehe și poloneze”, a precizat reprezentantul Terem, potrivit sursei citate.

Oficialul companiei a subliniat faptul că cele zece tancuri vor fi reparate și nu vor fi supuse unul proces de modernizare.

T-72 este cel mai important tanc din Armata Bulgară. El a intrat în serviciu în anii 1980, când au fost cumpărate de către țara vecină peste 600 de tancuri. Tancurile au fost proiectate și fabricate în Uniunea Sovietică.

După reformele din Armata Bulgară, numărul acestora s-a redus semnificativ. Potrivit sursei citate, în prezent Bulgaria mai deține doar 80 de tancuri T-72 a căror ciclu de viață ar trebui să se încheie în 2020.

După reparații, cele 10 tancuri vor putea să mai funcționeze încă 2-3 ani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel