Bulgaria refuză să adere la pactul ONU privind migraţia

S.I. Catalin |
Data publicării:

Bulgaria nu va adera la acordul ONU privind reglementarea tratamentului în cazul migranţilor în întreaga lume, a indicat miercuri guvernul de la Sofia, citat de Reuters.

,,În această etapă, guvernul bulgar consideră că decizia de a nu adera la acordul 'Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration' protejează în cea mai mare măsură interesele ţării şi pe cele ale cetăţenilor săi'', a afirmat executivul bulgar.

Pactul a fost aprobat în iulie de către cele 193 de ţări membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), cu excepţia Statelor Unite ale Americii (SUA), care l-au susţinut anul trecut.

Pactul ONU privind migraţia, primul document de acest fel, enumără principii (apărarea drepturilor omului, ale copiilor, recunoaşterea suveranităţii naţionale) şi circa douăzeci de propuneri pentru a ajuta ţările să facă faţă migraţiilor, facilitând informarea, integrarea migranţilor, schimbul de expertiză. El interzice detenţiile arbitrare, autorizând arestările doar în ultimă instanţă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel