Bulgaria, raport pe apărare: Starea echipamentului militar e critică

Darius Muresan |
Data publicării:
Tancuri T-72, Bulgaria
Tancuri T-72, Bulgaria

Bulgaria a dat la începutul acestei luni un raport pe apărare. Din raportul prezentat de guvernul de la Sofia reiese că starea echipamentului militar rămâne una critică, în pofida investițiilor sporite în mentenanța platformelor de luptă.

Bulgarian Military scrie că starea echipamentului militar este critică, fapt ce știrbește eficiența acestora în luptă și reprezintă totodată un risc pentru siguranța personalului militar care utilizează echipamentele.

Mai mult, unele sisteme sunt atât învechite și deteriorate încât chiar dacă s-ar aloca resurse financiare importante pentru reabilitarea lor, ele nu ar putea fi aduse la un nivel satisfăcător.

Astfel, 23% din blindate, 48% din tancuri și 80% din echipamentul aviatic aflate în serviciul Armatei Bulgariei funcționează defectuos. Cel mai bine se pare că stau Forțele Navale ale țării vecine unde gradul de deteriorare al navelor este de 10%, procent mult mai mic în comparație cu echipamentele Forțelor Aeriene.

Raportul precizează că această situație are un impact negativ asupra capabilității armatei. Totuși, se concluzionează că actuala stare a capabilităților de apărare din cadrul Armatei permite îndeplinirea obligațiilor constituționale, cea de a garanta suveranitatea și integritatea teritorială a țării.

Probleme există și în ceea ce privește personalul din domeniul apărării. Raportul precizează o scădere considerabilă a celor care doresc să activeze în Armată și în domeniul apărării, scădere cauzată de salariile neatractive din sistemul de apărare, în special în rândul soldaților. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel