Bulgaria își înlocuiește MiG-urile 29. OFERTE - Cine se luptă pentru banii bulgarilor

Tudor Curtifan / 08 oct 2018 / 12:39

Bulgaria a primit oferte pentru înlocuirea aparatelor MiG, avioane pe care le deține încă din pieroada sovietică, din timpul Tratatului de la Varșovia.

Bulgaria a primit oferte de la trei țări diferite. Țara vecină dorește să înlocuiască 12 avioane de luptă sovietice, MiG-29, cu aparate moderne. Au fost trei state care au răspuns apelului, în total fiind patru oferte din care una second hand.

E vorba de Italia care a răspuns solicitării bulgarilor cu o ofertă second hand pentru aeronavele Eurofighter. Suedia a decis să facă o ofertă pentru Saab Gripens C/D, la standardul MS20, în timp ce Statele Unite ale Americii au venit cu două propuneri: Boeing F-18 Super Hornet și Lockheed Martin F-16 Fighting Falcon, informează hanes.com. Toate acestea sunt aeronave noi.

Interesant e că Franța, Germania, Israel și Portugalia nu au răspuns solicitării de oferte pentru avioanele Dassault Rafale, construite de Dassault Aviation, sau cele Typhoon și F-16 second hand.

Potrivit presei din Bulgaria, ofertele urmează să fie acum evaluate. Deși nu a fost anunțat niciun calendar, ministrul Apărării, Krassimir Karakachanov a precizat că dorește ca acest proces să se desfășoare "rapid".


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy