Bulgaria își înlocuiește MiG-urile 29. OFERTE - Cine se luptă pentru banii bulgarilor

Tudor Curtifan |
Data publicării:
DefenseRomania

Bulgaria a primit oferte pentru înlocuirea aparatelor MiG, avioane pe care le deține încă din pieroada sovietică, din timpul Tratatului de la Varșovia.

Bulgaria a primit oferte de la trei țări diferite. Țara vecină dorește să înlocuiască 12 avioane de luptă sovietice, MiG-29, cu aparate moderne. Au fost trei state care au răspuns apelului, în total fiind patru oferte din care una second hand.

E vorba de Italia care a răspuns solicitării bulgarilor cu o ofertă second hand pentru aeronavele Eurofighter. Suedia a decis să facă o ofertă pentru Saab Gripens C/D, la standardul MS20, în timp ce Statele Unite ale Americii au venit cu două propuneri: Boeing F-18 Super Hornet și Lockheed Martin F-16 Fighting Falcon, informează hanes.com. Toate acestea sunt aeronave noi.

Interesant e că Franța, Germania, Israel și Portugalia nu au răspuns solicitării de oferte pentru avioanele Dassault Rafale, construite de Dassault Aviation, sau cele Typhoon și F-16 second hand.

Potrivit presei din Bulgaria, ofertele urmează să fie acum evaluate. Deși nu a fost anunțat niciun calendar, ministrul Apărării, Krassimir Karakachanov a precizat că dorește ca acest proces să se desfășoare "rapid".


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel