Bulgaria achiziționează blindate de luptă. Ofertele din care Sofia trebuie să aleagă

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Blindat Boxer - Rheinmetall
Blindat Boxer - Rheinmetall

Bulgaria a anunțat vineri, 19 iulie 2019, organizarea unei licitații pentru vehicule multilaterale de luptă blindate destinate Armatei bulgare.

Ministerul Apărării al Bulgariei a invitat patru companii din domeniul apărării pentru a trimite oferte Sofiei. Contractul se va ridica la 150 de blindate, informează BulgarianMilitary.

 

Cine se luptă pentru blindatele Bulgariei

 

Companiile cărora Bulgaria le-a cerut să trimită oferte sunt: Rheinmetall-KMW din Germania, Nexter din Franța, Patria din Finlanda și General Dynamics European Land Systems (GDELS).

Acestea vor veni cu următoarele opțiuni pentru Bulgaria: Rheinmetall-KMW vor propune blindate Boxer, Nexter propune VBCI, finlandezii de la Patria propun AMV iar General Dynamics propune Piraha 5, blindatele alese și de România.

Sursa citată nu menționează suma alocată de către bulgari pentru cele 150 de blindate, dar amintește că Sofia a alocat 610 de milioane de euro pentru înzestrarea Forțelor Terestre Bulgare în diferite programe până în 2029.

În februarie 2019, Ministerul Apărării al Bulgariei a amânat achiziționarea celor 150 de vehicule blindate pentru a urgenta alte achiziții pentru armată. Sofia intenționează să desemneze câștigătorul pentru cele 150 de blindate până în decembrie 2019.

În prezent Armata Bulgariei este echipată în principal cu blindate sovietice, majoritatea BTR-60PB și BRDM-2. Țara vecină a dezvoltat, de asemenea, o versiune modernizată a BTR-60PB fabricat de sovietici, numită BTR-60PB-MD. Față de versiunea sovietică, acesta deține un nou motor, un nou design și protecție suplimentară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel