Bulgaria a exportat arme în valoare de 2,3 miliarde euro. România se află pe lista ţărilor destinatare ale exporturilor de arme bulgare

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Bulgaria a exportat arme în valoare de aproximativ 2,3 miliarde de euro în perioada ianuarie-august 2022 către peste 50 de ţări din întreaga lume, a declarat ministrul economiei şi industriei bulgar Nikola Stoianov, informează miercuri Novinite.com.

''După ce mi-am preluat mandatul, a avut loc o şedinţă a Comisiei interdepartamentale pentru controlul şi neproliferarea armelor de distrugere în masă. Pentru perioada 1 ianuarie - 2 august, valoarea armelor exportate este 2.312.610.827 de euro", a spus Stoianov în parlamentul bulgar, răspunzând unei întrebări adresate de lidera Partidului Socialist bulgar, Kornelia Ninova, fost ministru al economiei.

Printre ţările destinatare ale exporturilor de arme bulgare se află Austria, Uganda, India, Germania, Polonia, Croaţia şi Azerbaidjan.

Potrivit lui Stoianov, în perioada mandatului precedentului guvern bulgar cu atribuţii depline, au fost autorizate exporturi de produse speciale către România în valoare de 250 de milioane de euro, iar în timpul guvernului interimar - în valoare de 127 milioane de euro.

Despre politica guvernului interimar privind exportul de arme şi produse cu dublă utilizare (civilă şi militară), Stoianov a spus că aceasta este responsabilă, consecventă şi în concordanţă cu acordurile bilaterale privind controlul exportului şi cu sancţiunile internaţionale.

De partea sa, Kornelia Ninova a spus că în mandatul ei de ministru al economiei ''nici măcar un glonţ nu a fost exportat în Ucraina''.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel