Budanov: Rușii distrug 60-70% din dronele maritime kamikaze folosite de Ucraina, dar restul de 30% reprezintă o problemă pentru Marina rusă

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Până la 70% dintre dronele maritime kamikaze folosite de Ucraina pentru a lovi ținte aflate în apropierea Peninsulei Crimeea sunt distruse de forțele ruse de ocupație, dar o treime dintre ele reuşesc să ajungă la țintă și avariază navele Flotei ruse de la Marea Neagră, a precizat şeful Direcției Principale de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării (GRU), generalul Kirilo Budanov, într-un interviu acordat Radio Liberty.

Șeful serviciului de informații al apărării din Ucraina a refuzat să precizeze numărul de drone folosite de Ucraina pentru a lovi ţinte ruseşti. Potrivit acestuia, forţele armate ucrainene dispun de suficiente drone.

,,Din motive evidente, nu pot spune câte drone există. Să spunem doar că sunt multe'', a declarat Budanov pentru Radio Liberty.

Întrebat cât de eficiente sunt aceste drone, generalul ucraineana a ţinut să precizeze că dronele maritime kamikaze sunt o soluţie destul de utile, deoarece există pierderi reale consemnate și că prețul unei astfel de drone și prețul unei nave de război sunt incomparabile.

,,Dar, bineînțeles, ruşi reuşesc să distrug 60%, poate chiar 70%. Acest lucru este adevărat. Nu este nimic de ascuns aici, așa cum se spune. Dar problema pentru ei rămâne acel procent de 30%", a argumentat generalul Kirilo Budanov.

Potrivit lui Budanov, există cazuri în care chiar şi atunci când aceste drone maritime sunt distruse ele provoacă pagube navelor rusești.

,,A existat un caz bine cunoscut când o dronă a fost distrusă în apropierea fregatei Amiral Essen. Dacă te uiți la această situație, la prima vedere totul pare un eşec. Dar, suflul explozie a fost destul de puternică şi a avariat nava. Chiar dacă drona a fost distrusă la aproximativ 100 de metri de navă, explozia a produs a produs avarii la unele sisteme electronice al navei. A fost nevoie de 3,5 luni pentru a fi reparată. A stat în docuri timp de 3,5 luni", a susţinut şeful GUR.

,,Aceasta nu este o armă ofensivă. Bineînțeles, este imposibil să ataci cu aceste drone. Dar s-a reușit deja să se paralizeze activitatea flotei ruse. Navele nu merg mai departe de Sevastopol în direcția nordică", a declarat Budanov.

Potrivit acestuia, Ucraina a implementat deja "producția în serie" pentru aceste drone. ,,Nu este ca și cum ar fi făcut una sau două în garaje. Nu este cazul. Producția normală în serie este în curs de desfășurare", a adăugat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel