Britanicii au făcut eforturi pentru a putea asigura Ucrainei, într-o lună, 23 de vehicule de recunoaștere Scimitar MK2

Cătălin Costea |
Data publicării:

Britanicii au făcut eforturi pentru a putea asigura Ucrainei, într-o lună, 23 de vehicule de recunoaștere Scimitar MK2

Marea Britanie va furniza Ucrainei vehicule blindate de recunoaștere Scimitar MK2, după cum a informat consorțiul germano-britanic Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL).

Reprezentanții de asistență pe teren ai companiei localizate în Marea Britanie au fost trimiși recent în Germania pentru a ajuta la obținerea unui număr relevant de vehicule de luptă de recunoaștere pe șenile (Combat Vehicle Reconnaissance Tracked - CVRT) Scimitar MK2 în măsură să fie expediate în Ucraina.

„Reprezentanții de asistență au putut să sprijine prin diagnosticarea defecțiunilor, consiliere tehnică și îndrumări cu privire la reparații și siguranța vehiculelor, executând teste rutiere și participând la remedieri”, a comunicat compania într-o postare pe X, adăugând: „Acest efortul a asigurat 23 de vehicule pentru Ucraina în doar 32 de zile.”

 

Scimitar este un vehicul blindat de luptă dotat cu un tun Rarden de 30 mm pentru autoapărare. Este folosit de detașamentele de recunoaștere ale Royal Armored Corps și de elementele de cercetare ale infanteriei blindate.

Armata ucraineană a primit deja o serie de alte variante care aparțin acestei familii mai largi de vehicule de recunoaștere de luptă pe șenile, care ar putea ajuta la antrenarea și utilizarea eficientă a vehiculului de recunoaștere Scimitar.

Informația privind preocuparea britanică pentru dotarea trupelor ucrainene cu Scimitar vine la scurt timp după ce  nou-numitul secretar al Apărării din Regatul Unit, Grant Shapps, a declarat că sprijinul pentru Ucraina va continua și sub mandatul său.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel