Brazilia vrea să modernizeze vehiculele blindate EE-9 Cascavel 6x6

Eduard Pascu / 08 Martie 2021 / 13:35
EE-9 Cascavel 6x6  Sursa foto: Brazilian Army
EE-9 Cascavel 6x6 Sursa foto: Brazilian Army

Conform informațiilor publicate de site-ul InfoDefensa pe 7 martie 2021, armata braziliană a lansat o cerere pentru modernizarea flotei sale de vehicule blindate EE-9 Cascavel 6x6. Programul prevede modernizarea a 98 - 201 vehicule într-o perioadă de opt ani.

Scopul principal al acestei modernizări este de a echipa EE-9 Cascavel al armatei braziliene cu un nou sistem de control al tragerii, un computer balistic, implementarea unui sistem electric de rotație a turelei care poate fi controlat de comandant. Această modernizare nu va include o nouă armură pentru vehicul.

Mai multe companii de apărare s-au arătat deja interesate să ofere un pachet de upgrade pentru EE-9 Cascavel, inclusiv compania germană Rheinmetall în colaborare cu compania braziliană Equitron și compania israeliană Elbit Systems în asociere cu Ares, transmite Army Recognition.

EE-9 Cascavel a fost dezvoltat și proiectat de compania braziliană Engensa pentru a îndeplini cerințele armatei braziliene. Producția în serie a EE-9 a început în 1974, iar primele vehicule au fost livrate în același an.

EE-9 Cascavel este echipat cu o turelă cu un tun de 90 mm și este propulsat de un motor diesel Detroit Diesel 6V-53N cu 6 cilindri, răcit cu apă, care dezvoltă 212 CP la 2.800 rpm. Vehiculul poate circula la o viteză maximă de 100 km/h și are o autonomie maximă de 880 km.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy