Brazilia vrea să modernizeze vehiculele blindate EE-9 Cascavel 6x6

Eduard Pascu |
Data publicării:
EE-9 Cascavel 6x6  Sursa foto: Brazilian Army
EE-9 Cascavel 6x6 Sursa foto: Brazilian Army

Conform informațiilor publicate de site-ul InfoDefensa pe 7 martie 2021, armata braziliană a lansat o cerere pentru modernizarea flotei sale de vehicule blindate EE-9 Cascavel 6x6. Programul prevede modernizarea a 98 - 201 vehicule într-o perioadă de opt ani.

Scopul principal al acestei modernizări este de a echipa EE-9 Cascavel al armatei braziliene cu un nou sistem de control al tragerii, un computer balistic, implementarea unui sistem electric de rotație a turelei care poate fi controlat de comandant. Această modernizare nu va include o nouă armură pentru vehicul.

Mai multe companii de apărare s-au arătat deja interesate să ofere un pachet de upgrade pentru EE-9 Cascavel, inclusiv compania germană Rheinmetall în colaborare cu compania braziliană Equitron și compania israeliană Elbit Systems în asociere cu Ares, transmite Army Recognition.

EE-9 Cascavel a fost dezvoltat și proiectat de compania braziliană Engensa pentru a îndeplini cerințele armatei braziliene. Producția în serie a EE-9 a început în 1974, iar primele vehicule au fost livrate în același an.

EE-9 Cascavel este echipat cu o turelă cu un tun de 90 mm și este propulsat de un motor diesel Detroit Diesel 6V-53N cu 6 cilindri, răcit cu apă, care dezvoltă 212 CP la 2.800 rpm. Vehiculul poate circula la o viteză maximă de 100 km/h și are o autonomie maximă de 880 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel