Brazilia a refuzat să vândă Ucrainei transportoare blindate de trupe Guarani 6×6

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Brazilia a refuzat să transfere către Ucraina vehicule blindate Guarani 6×6 pentru evacuare medicală. Statele care sprijină Ucraina urmau să achiziționeze aceste vehicule blindate pentru nevoile forţelor armate ucrainene. De precizat că vehiculele blindate Guarani 6×6 erau în configuraţie ambulanţa şi nu echipate de luptă.

Transportoarele blindate ar fi trebuit să fie folosiți pentru evacuarea răniților de pe câmpul de luptă. Cu toate acestea, Departamentul pentru Afaceri Strategice, Apărare și Armament al Ministerului Afacerilor Externe al Braziliei s-a opus cererii guvernului ucrainean, trimisă în luna aprilie a acestui an.

Solicitarea privea 450 de unități de vehicule blindate de evacuare medicală Guarani.

În documentul adresat Ministerului Apărării din Brazilia se preciza că echipamentele vor fi vopsite în culorile roșu și galben. Acesta urmând să fie utilizate pentru evacuarea populației civile și transportul răniților din zona de război.

Cererea garanta, de asemenea, că vehiculele nu vor fi folosite în misiuni de luptă pe front. Vehiculele destinate Ucrainei urmau să fie vopsite în culorile roșu și galben. Publicaţia Infodefensa notează că răspunsul oficial al autorităților statului brazilian a durat aproape două luni.

În cele din urmă, în ultima săptămână din iunie, Iveco Defense Vehicles, producătorul Guarani APC, a primit o notificare oficială ca solicitarea Ucrainei a fot respinsă. Compania trimisese anterior o cerere către autoritățile guvernamentale braziliene pentru a obține permisiunea de a începe negocierile privind furnizarea de transportoare blindate către Ucraina. 

Publicația notează, de asemenea, că decizia părții braziliene a zdruncinat încrederea țărilor europene în ceea ce privește poziția Braziliei față de războiul ruso-ucrainean. De asemenea, a dus la pierderea unei comenzi importante pentru industria de apărare locală.

Guarani este o familie de vehicule amfibii blindate 6×6 de 20 de tone, dezvoltate în comun de Iveco Defense Vehicles și armata braziliană în cadrul unui contract din 2009. Vehiculele blindate pot fi echipate cu diverse arme.

Designul transportorului este modular, ceea ce permite ca acesta să fie configurat conform cererilor clienţilor. Având o lungime de 6,9 metri, o lățime de 2,7 metri și o înălțime de 2,3 metri, acesta poate fi transportat pe cale aeriană cu aeronavele C-130 Hercules și KC-390.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel