Brazilia cumpără vehicule Iveco multirol

Eduard Pascu |
Data publicării:

Armata braziliană își va mări și mai mult mobilitatea blindată, odată cu achiziția a 32 de vehicule Iveco Defense Vehicle Light Multirole 4x4, care ar putea participa la viitoarele misiuni de menținere a păcii în străinătate, transmite Jane.

Un număr de 32 de vehicule LMV, instrumente, instruire și un pachet de asistență de trei ani au fost achiziționate de la CNH Industrial Brasil pentru 14,7 milioane de dolari.

Primul vehicul este programat să fie predat în august la Centrul de Evaluare a Armatei din Brazilia pentru testare, a dezvăluit Iveco. Cincisprezece vehicule vor fi livrate în 2021, iar ultimele 16 sunt programate pentru livrare în 2022. Vehiculul va fi testat de Brigada 15 Infanterie Mecanizată.

Două loturi de 77 de vehicule vor fi achiziționate mai târziu, producția urmând să fie transferată treptat în Brazilia și sunt planificate mai multe variante, inclusiv război electronic, rachetă ghidată antitanc, radar de supraveghere și recunoaștere CBRN. 

La baza sa, LMV este un vehicul de 7,5 tone, cu o lungime totală de 4,8 m, lățime de 2 m, înălțime de 2 m, cu o sarcină utilă de 1.000 kg, raza de maximum 500 de km și o viteză de maximum 90 km/h. Echipajul este format din cinci militari.

Acesta este propulsat de un motor diesel FRC industrial FPT de 190 CP, cuplat la transmisie automată 6 + 1 ZF Friedrichshafen 6HP260. Alte echipamente includ: anvelope Michelin 325/85 R16 MXL cu sistem de umflare centralizat, sistem automat de stingere a incendiilor, sistem de aer condiționat, lansatoare de grenade cu fum de 76 mm, montate pe acoperiș, pentru un kit de apărare CBRN, o suită de comandă și control constând dintr-un radio L3Harris Falcon III RF-7800-V511, un interfon Thales SOTAS IP și o tabletă robustă cu un sistem de gestionare a luptelor (BMS).

Vezi și: Noi detalii despre camioanele Iveco comandate de MApN

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel