Noi detalii despre camioanele Iveco comandate de MApN

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Apărării al României a atribuit pe 31 decembrie 2019, un contract către Iveco Defense Vehicles, pe șapte ani, pentru furnizarea a 2.902 de camioane tactice, transmite Jane.

Potrivit unui comunicat al companiei, există o comandă inițială de livrare pentru 942 de camioane, acestea urmând a fi livrate în decursul a patru ani începând cu 2020.

Compania a confirmat că vehiculele provin din gama tactică a Iveco, iar acestea sunt produse de filiala Astra în uzina Piacenza, Italia. Iveco a achiziționat producătorul specializat de camioane grele Astra Veicoli Industriali SpA în 1986, iar în timp ce marca Astra este păstrată pentru producția internă, pentru aplicații de export se utilizează marca Iveco.

Conform informațiilor furnizate de sursa citată camioanele tactice ale Iveco au un șasiu gros de 8 mm, cu secțiune C, construit din oțel de rezistență înaltă de 530 N pe metru pătrat. Toate sunt echipate cu o cabină din plastic armată cu fibră, specific militar, și sunt disponibile într-o configurație transportabilă cu aeronavele C-130. Majoritatea componentelor provin din gama de camioane comerciale grele de la Iveco Trakker, dar acestea sunt militarizate semnificativ datorită cerințelor precum MIL-STD-461C pentru capacitate electromagnetică, o adâncime standard de forjare de 750 mm (1,2 m cu minim modificări ulterioare), un interval operațional climatic de -32 până la 49° C și un sistem central de umflare a anvelopelor (CTIS).

Gama de vehicule este împărțită în două sub-intervale: tactică (SM) și logistică (SMH). Singura diferență vizuală semnificativă între camioanele SM și SMH este dimensiunea standard a anvelopelor și utilizarea roților duble a anvelopelor pe punțile din spate ale modelelor SMH. Modelele logistice, datorită gradului lor de sarcină utilă mai mare, au de obicei axe și suspensii cu sarcină mai mare.

Vezi și: Majoritatea camioanelor IVECO pentru Armată vor fi construite în România

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel