Borrell: Trebuie să le explicăm europenilor ce înseamnă să ai armata rusă la ușă

S.I. Catalin |
Data publicării:

Este necesar să se explice cetățenilor europeni, înainte de alegerile parlamentare din iunie, ce ar însemna să vedem Ucraina înfrântă și armata rusă mutându-se la granițele UE, a declarat Josep Borrell, șeful diplomației europene, într-un interviu pentru EUROEFE publicat pe 9 februarie.

Există temeri că viitoarele alegeri pentru Parlamentul European, care vor avea loc în perioada 6-9 iunie, ar putea aduce rezultate puternice partidelor de extremă-dreapta sceptice față de ajutorul acordat Ucrainei.

,,Rusia va merge până la capăt... (Președintele rus Vladimir) Putin nu are nicio intenție de a ceda. Supraviețuirea sa politică depinde de acest lucru", a declarat Borrell după cea de-a patra sa vizită în Ucraina de la începutul invaziei ruse.

Înaltul oficial european a subliniat că unele persoane din UE nu cred în ajutorul acordat Ucrainei împotriva agresiunii rusești și spun că oficialii de la Kiev ar trebui să renunțe pentru a obține pacea cât mai curând posibil.

"Credeți că, dacă Rusia stabilește un regim marionetă în Ucraina, precum cel pe care îl are în Belarus, iar trupele rusești se află la granița cu Polonia, vom scăpa de probleme sau vom avea probleme mai mari?". a întrebat Borrell.

Reiterându-și apelurile pentru susținerea continuă a Kievului, Borrell a avertizat asupra altor consecințe ale unei potențiale înfrângeri a Ucrainei. Cu Ucraina în mâna sa, Putin ar controla "35% din toate piețele globale de grâu", a spus Borrell.

Putin "are de gând să meargă până la capăt și nu-l deranjează să-și sacrifice armata și poporul, deoarece suferă pierderi materiale și umane enorme și nu a obținut niciun avans teritorial semnificativ", a adăugat el.

De la începutul războiului, UE a acordat Ucrainei un ajutor de 88 de miliarde de euro (94,9 miliarde de euro). De asemenea, blocul comunitar a aprobat recent un sprijin de 50 de miliarde de euro (54 de miliarde de dolari) pe patru ani.

Asistența din partea țărilor europene este cu atât mai crucială acum, cu cât suma de 60 de miliarde de dolari din partea SUA rămâne blocată din cauza luptelor politice interne din Congres.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel