Boris Johnson: Rusia se face vinovată de "crimă de război" în Ucraina

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Premierul britanic Boris Johnson a acuzat miercuri Rusia că se face vinovată de "crimă de război" în Ucraina din cauza faptului că utilizează arme împotriva civililor. De asemenea, oficialul britanic a lansat un apel către ONU să ceară "retragerea" trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei.

Potrivit agenţiilor de presă AFP şi Reuters, Boris Johnson a declarat într-o alocuţiune rostită în Parlamentul de la Londra ca ,,ceea ce am văzut deja din partea regimului lui Vladimir Putin privind utilizarea armelor lansate împotriva civililor nevinovaţi constituie, în opinia mea, o crimă de război".

Parlamentarii britanici s-au ridicat în picioare pentru a-l ovaţiona pe ambasadorul ucrainean Vădim Pristaiko, prezent în Camera Comunelor.

Procurorul Curţii Penale Internaţionale (CPI) a anunţat luni deschiderea "cât mai rapid posibil" a unei anchete asupra situaţiei în Ucraina, vorbind despre "crime de război" şi "crime împotriva umanităţii".

Organizaţia Amnesty Internaţional a denunţat în special utilizarea bombelor cu fragmentare, interzise în 2010 de o convenţie internaţională, estimând că aceasta ar trebui să facă obiectul unei anchete pentru "crime de război".

"Puţin a făcut o gravă eroare de calcul în odiosul său atac împotriva unei naţiuni suverane. Acesta a subestimat extraordinara forţă a sufletului poporului ucrainean, precum şi unitatea şi hotărârea lumii libere de a se opune barbariei sale", a spus Boris Johnson, potrivit Agerpres.

Premierul britanic a chemat ţările membre ONU să condamne, în cursul votului Adunării Generale prevăzut pentru miercuri, invazia Rusiei în Ucraina şi "să ceară ca Putin să ordone întoarcerea tancurilor sale". 

"Dacă, dimpotrivă, Putin îşi intensifică eforturile, vom continua să creştem presiunea economică", a mai spus premierul britanic.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel