Bombardamente Gaza: Netanyahu cere Armatei să continue ”loviturile masive”, ca răspuns la rachetele lansate

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut duminică armatei să continue "loviturile masive" împotriva unor obiective aparţinând grupărilor Hamas şi Jihadul Islamic din Fâşia Gaza, în răspuns la tirurile de rachetă lansate de pe teritoriul palestinian.

"Am dat instrucţiuni armatei să continue loviturile masive împotriva elementelor teroriste din Fâşia Gaza şi am ordonat întărirea dispozitivelor de tancuri, artilerie şi trupe desfăşurate în jurul Fâşiei Gaza", a declarat Netanyahu în consiliul de miniştri, potrivit serviciului său de presă. 

Potrivit armatei israeliene, militanţi palestinieni au lansat începând de sâmbătă circa 430 de rachete către ţinte israeliene, iar tirurile continuau duminică dimineaţa. În răspuns, Israelul a desfăşurat raiduri aeriene împotriva unor obiective din Gaza. Circa 200 de astfel de ţinte, inclusiv cartierul general al Hamas, au fost atinse începând de sâmbătă. 

 

Tensiunile au escaladat în Gaza



Această escaladare a tensiunilor a survenit după ce patru palestinieni au fost ucişi şi 51 răniţi în ciocniri cu forţele israeliene la frontiera teritoriului palestinian, vineri, în contextul protestelor antiisraeliene săptămânale din estul Fâşiei Gaza. 

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a respins pe de altă parte duminică orice responsabilitate a trupelor israeliene pentru decesul unei femei însărcinate din Gaza şi al bebeluşului ei de 14 luni, atribuit de Ministerul palestinian al sănătăţii unui raid israelian împotriva unei facilităţi militare israeliene aflate în apropiere de locuinţa femeii. 

"Suntem 100% siguri că nu au fost armele armatei israeliene", a declarat purtătorul de cuvânt Jonathan Conricus, citând "informaţii din diferite surse" conform cărora cei doi au fost ucişi de o rachetă lansată de Hamas care şi-a greşit ţinta.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel