Boeing a distribuit un video fascinant cu testul scaunului de catapultare a echipajului de zbor de pe avionul T-7A Red Hawk

Cătălin Costea |
Data publicării:

Compania Boeing a furnizat imagini înregistrate în cadrul unui test al sistemului de ejectare pentru cel mai nou avion de antrenament T-7A Red Hawk al Forțelor Aeriene ale SUA.

„Urmăriți cum Boeing-SAAB T-7A Red Hawk își testează cu succes scaunul de ejectare Collins Aerospace ACES 5, cu accelerare de la 0 la 500 mph [aproximativ 800 km pe oră], cu un echipaj de zbor simulat. Acest test demonstrează condiții avansate mai sigure pentru piloții Forțelor Aeriene ale SUA”, a declarat  producătorul american de avioane, pe 3 mai, într-o postare pe Twitter.

ACES 5 reprezintă cea mai recentă completare a familiei Collins Aerospace de scaune avansate de ejectare.

Noul scaun ACES 5 include măsuri îmbunătățite de protecție a capului, gâtului, brațelor și picioarelor pilotului, împreună cu o catapultă care se poate regla în funcție de greutatea ocupantului.

Collins Aerospace a declarat că sistemul ACES 5 încorporează actualizări avansate de securitate a pilotului pe timpul catapultării, în comparație cu vechiul ACES 2 care este creditat cu salvarea a peste 650 de vieți de când a fost introdus, în 1978.

Sistemul ACES 5 a fost selectat pentru cel mai nou avion de antrenament T-7A Red Hawk al Forțelor Aeriene din SUA și, de asemenea, va fi instalat pe aeronavele F-16, F-22, B-1 și A-10.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel