Blinken: Talibanii vor trebui să-şi câştige legitimitatea din partea comunităţii internaţionale

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat miercuri că talibanii vor trebui să-şi câştige legitimitatea din partea comunităţii internaţionale, după ce militanţii islamişti au numit la Kabul un guvern format din personalităţi căutate de către autorităţile americane, transmite AFP.

Guvernul interimar afgan ''este compus exclusiv din membri ai talibanilor sau colaboratori de-ai lor apropiaţi. Suntem de asemenea îngrijoraţi de legăturile şi antecedentele unora din aceşti indivizi'' care figurează pe lista de sancţiuni a ONU, a subliniat Blinken într-o conferinţă de presă organizată la baza militară americană Ramstein, din Germania.

''Înţelegem că talibanii l-au prezentat ca pe un cabinet provizoriu. Îi vom judeca apoi pe baza acţiunilor lor'', a avertizat demnitarul american.

''Talibanii caută o legitimitate internaţională. Orice legitimitate şi orice sprijin vor trebui să fie câştigate'', a continuat el.

Pe de altă parte, Antony Blinken le-a cerut talibanilor să permită plecarea din Afganistan a avioanelor charter având la bord americani, dar şi afgani expuşi riscurilor.

Aceste avioane sunt blocate pe aeroportul internaţional din oraşul Mazar-i-Sharif (nordul Afganistanului). Blinken a spus că SUA fac tot posibilul pentru ca avioanele să poată părăsi teritoriul afgan, dar a precizat că talibanii nu permit decolarea aeronavelor. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel