Blinken: Statele Unite vor ajuta Ucraina să pună bazele unei armate care este pregătiră pentru viitor

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite vor ajuta Ucraina să construiască o forta armata puternica și moderna. Acest lucru a fost declarat de secretarul de stat american Antony Blinken în timpul unui discurs în Finlanda.

Antony Blinken a subliniat că Washingtonul va continua să ofere asistență militară Ucrainei pentru a ajuta Forțele Armate ale Ucrainei să lupte împotriva agresiunii rusești.

Secretarul de stat a declarat că Statele Unite vor ajuta Ucraina să construiască o "armată pentru viitor".

Acest lucru, a spus Blinken, se traduce printr-o armată care dispune de avioane de luptă moderne, apărare aeriană și antirachetă, tancuri și vehicule blindate moderne, precum și capacitatea de a produce muniții și de a oferii sprijin pentru pregătirea forțelor armate.

Asistența partenerilor occidentali pentru Ucraina se concentrează în prezent pe a permite armatei ucrainene să își recupereze teritoriile ocupate temporar și să își construiască capacitățile de apărare pentru a se apăra în viitor împotriva agresiunii rusești, în cazul în care Rusia decide să atace din nou.

În luna mai, mai mulţi militarii ucraineni - primul grup de aproximativ 400 - au fost trimişi în Germania pentru a începe să se pregătească pentru operarea tancurilor americane M1 Abrams, promise Ucrainei de către Statele Unite.

Programul de pregătire include nu numai instruirea echipajelor pentru operarea tancurilor americane, ci și instruirea personalului tehnic. Se preconizează că instruirea ucrainenilor va dura 10-12 săptămâni.

Armata ucraineană, conform planurilor actuale, ar trebui să primească tancurile Abrams până la sfârșitul lunii mai 2024. Cu toate acestea, numărul de unități care urmează să fie achiziționate nu este specificat.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, a declarat că dotarea Ucrainei cu avioane de luptă F-16 în cooperare cu aliații și partenerii este o prioritate pentru Statele Unite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel