Blindate Terminator, pe platforma T-90 (Video). Armata rusă a înființat prima companie de vehicule de luptă pentru sprijinul tancurilor

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehicul de luptă blindat BMPT „Terminator”
Vehicul de luptă blindat BMPT „Terminator”

Potrivit informațiilor furnizate de agenția rusă de presă TASS, Forțele Armate ruse au înființat prima companie de vehicule de luptă BMPT „Terminator”, în cadrul Diviziei 90 Tancuri – Ekaterinburg din Regiunea Militară Centru.

Comandantul Regiunii Militare Centru, general-colonel Alexander Lapin, a făcut anunțul pe 1 decembrie, explicând că vehiculele Terminator vor avea rol de sprijin pentru acțiunile tancurilor din cadrul Diviziei 90 Tacuri, mare unitate de luptă cu structuri dislocate în Regiunile Sverdlovsk și Chelyabinsk.

„Prima companie cu nouă vehicule de luptă de sprijin pentru tancuri din Forțele Armate Ruse a fost introdusă în statul de organizare și înzestrare a unui regiment de tancuri din divizia blindată a regiunii militare”, a declarat generalul Lapin.

Acesta a adăugat că noile vehicule de luptă vor lua parte la „exerciții la scară largă” în cursul lunii iunie 2022, în timp ce serviciului de presă al regiunii militare a precizat că, în noul an de instrucție, care a început pe 1 decembrie, vehiculele vor participa la peste 30 de exerciții tactice ale Diviziei 90 Tancuri.

 

Vehiculul de luptă blindat BMPT “Terminator”

 

Vehiculul de luptă pe șenile “Terminator”, dezvoltat pe platforma tancului T-90, a fost prezentat ca „puternic blindat, capabil să distrugă blindate ușoare, tancuri și vehicule de luptă de infanterie [și să opereze] împreună cu sistemele de apărare antiaeriană pe câmpul de luptă, împotriva elicopterelor inamice și a vehiculelor aeriene care evoluează la înălțimi mici și foarte mici, cu viteze reduse.”

„Sunt profund convins că acest vehicul va îndeplini cu succes sarcini de luptă într-un conflict purtat cu armament combinat, în conformitate cu cerințele luptei moderne, fiind arma cea mai eficientă atât pentru sprijinirea tancurilor, cât și pentru a aborda o gamă largă de misiuni în munți sau în zone populate”, a precizat genera rus.

Potrivit informațiilor furnizate în urmă cu un an, când vehiculele au ajuns pentru teste la Divizia 90 Tancuri, acestea sunt echipate cu sistemul de rachete antitanc "Ataka" (cu raza de acțiune de până la 6 km), două tunuri calibru 30 mm, două lansatoare de grenade şi o mitralieră Kalașnikov calibru 7,62 mm. Vehiculele pot atinge o viteză de 60 de km/h, iar echipajul este format din cinci militari.

Specialiștii ruși consideră că un vehicul “Terminator” poate avea în luptă eficiența echivalentă unui pluton de 40 de militari cu șase vehicule de luptă blindate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel