Premieră pentru industria românească de apărare: VLAH - un blindat ușor care va fi produs în România

Foto: Filip Soka – CEO (Zetor Engineering) și Constantin Pintilie – CEO & Founder (BlueSpace Technology) în momentul semnării contractului de cooperare pentru dezvoltarea blindatului românesc VLAH
Foto: Filip Soka – CEO (Zetor Engineering) și Constantin Pintilie – CEO & Founder (BlueSpace Technology) în momentul semnării contractului de cooperare pentru dezvoltarea blindatului românesc VLAH

Compania BlueSpace TECHNOLOGY anunță o premieră pentru industria auto românească de apărare: lansarea VLAH, o mașină de luptă din gama autovehiculelor tactice blindate de tip ușor (ATBTU), proiectată și dezvoltată în România de un producător local. 

Implementarea proiectului VLAH (Vehicul de Luptă Autonom Hidramat) va demara la începutul anului 2022 și reprezintă propunerea BlueSpace TECHNOLOGY pentru dotarea sistemului național de apărare al României cu un mijloc de luptă de ultimă generație, care va fi produs în țara noastră.

 

Contract de colaborare cu o companie importantă din Slovacia pentru realizarea VLAH

 

Potrivit unui comunicat al companiei, emis către DefenseRomania, produsul finit al proiectului este o mașină ușoară blindată 4x4, cu o greutate de 9 tone și cu integrare în industria națională de apărare. Este primul autovehicul blindat ce poate fi realizat integral în țară și reprezintă doar un exemplu al capabilităților și posibilităților de dezvoltare locale. 

În procesul de asamblare a soluției tehnice, BlueSpace TECHNOLOGY a căutat un partener puternic în industria auto militară, ce poate oferi o fundație solidă, corespunzătoare unei viitoare linii de producție de mașini blindate din România. Astfel, pe 14 Februarie 2022 s-a semnat un contract de colaborare cu Zetor Engineering, companie din Republica Slovacă, recunoscut producător de mașini blindate la nivel internațional, cu 75 de ani experiență în industria auto. 

Proiectare vehiculului blindat a demarat la începutul acestui an, urmând o investiție semnificativă pentru producția, testarea și omologarea prototipului. El va constitui cel mai mare proiect din industria auto românească și o premieră pentru industria apărării naționale. 

„BlueSpace TECHNOLOGY este un nume reputat în rândul producătorilor de soluții inovatoare de securitate și apărare, dezvoltând produse inedite de inginerie modernă, care preîntâmpină nevoile industriei tehnologice din România. Prin VLAH compania își propune să capitalizeze aceste calități native ale românilor, printr-o strategie de dezvoltare durabilă, care să infuzeze capital în sectoare industriale de înaltă tehnologie. VLAH reprezintă un angajament pe termen lung al companiei producătoare cu sectorul de apărare românesc”, se mai arată în comunicatul emis de companie.

 

Proiectul VLAH va reprezenta o oportunitate de dezvoltare robustă a sectorului auto al industriei românești de apărare

 

„Istoria ne-a arătat mereu nevoia de independență a unei țării, de întărire a capabilităților proprii și de diversificare a resurselor interne. La fel, istoria ne arată mereu nevoia de a privi spre viitor și de a găsi cele mai bune soluții care să ofere stabilitate și protecție. Iar perioada pandemică a întărit această nevoie de a găsi național resursele necesare, tocmai pentru a putea răspunde atât cerințelor curente cât și unor potențiale crize”, a declarat Constantin Pintilie, Founder & CEO BlueSpace TECHNOLOGY. 

Proiectul VLAH va reprezenta o oportunitate de dezvoltare robustă a sectorului auto al industriei românești de apărare iar existența unor resurse și capabilități locale este vitală. 

„Compania BlueSpace TECHNOLOGY susține existența unui interes comun pentru încurajarea producției locale și necesitatea de a garanta existența permanentă a unor resurse sigure și accesibile, indiferent de context. Viziunea companiei este de a dezvolta și produce local soluții și produse de înaltă tehnologie și inovație iar acest proiect este cu siguranță unul românesc”, conchide sursa citată, în comunicatul oficial.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel